"Apvienotais saraksts" aicina nomainīt VID vadītāju Jaunzemi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts Ieņēmuma dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme piedalās izglītojošā kampaņā, kurā informē par finanšu noziegumiem un naudas atmazgāšanas shēmām.
Valsts Ieņēmuma dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme piedalās izglītojošā kampaņā, kurā informē par finanšu noziegumiem un naudas atmazgāšanas shēmām. Foto: Edijs Pālens/LETA

Koalīciju veidojošā partiju apvienība "Apvienotais saraksts" (AS) aicina finanšu ministru Arvilu Ašeradenu (JV) nomainīt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāju Ievu Jaunzemi un sākt darbu pie VID reformas, informēja AS pārstāve Mudrīte Grundule.

AS frakcija šodien tikās ar finanšu ministru Ašeradenu, VID vadītāju Jaunzemi un VID Iekšējās drošības pārvaldes direktoru Aigaru Prusaku.

"Sarunas gaitā secinājām, ka VID vadītājai nav izpratnes par to, kā veicināt nodokļu nomaksu, vienlaikus palīdzot ekonomikai dzīvot, trūkst līderības un visaptveroša redzējuma par nepieciešamajām izmaiņām VID darbībā," pauž AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Tavars norāda, ka VID pašlaik plānotās izmaiņas ir "kosmētiskas un uz papīra". Turpinot strādāt kā līdz šim, nebūs iespējams sasniegt cerētos rezultātus, kas palīdzētu efektivizēt VID darbību, samazināt birokrātiju, veicināt godīgu konkurenci un cīņu ar "melnajiem un pelēkajiem" nodokļu nemaksātājiem, norāda politiķis.

"Vēlamies strukturālas pārmaiņas VID, jo redzam, ka iestādei ir nepieciešams kapitālais remonts," pauž AS frakcijas vadītājs.

Lai panāktu efektīvi strādājošu VID, kas spēj nodrošināt izrāvienu tautsaimniecības attīstībā AS aicina finanšu ministru nomainīt VID vadītāju Jaunzemi un jautājumus par VID reformas īstenošanu iekļaut Ašeradena vadītās Nodokļu politikas grupas darba kārtībā.

AS norāda, ka partiju apvienība darba grupā deleģējusi "tautsaimniecības jautājumos zinošus pārstāvjus" Andri Kulbergu, Lindu Matisoni, Uldi Pīlēnu un Aivu Vīksnu.

Šodienas tikšanās tikusi organizēta, jo frakcijas deputāti no uzņēmēju organizācijām regulāri saņem sūdzības par VID darbu, un iestāde netiekot galā ar ēnu ekonomikas samazināšanu un tai ir nopietnas reputācijas problēmas. Tāpēc AS parlamentārieši vēlējās noskaidrot ģenerāldirektores redzējumu par VID attīstības stratēģiju, reputācijas atjaunošanu un negodprātīgas rīcības izskaušanu dienestā, kā arī principa "konsultē vispirms" īstenošanu, kas paredz veicināt labprātīgu prasību izpildi, nevis sodu likšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu