Bijušais "Gazprombank" viceprezidents, cīnoties Ukrainas pusē, gandrīz zaudējis dzīvību (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Игорь Волобуев

Bijušais "Gazprombank" viceprezidents Igors Volobujevs, kurš cīnās Ukrainas pusē pret okupantiem, gandrīz nomira uz frontes līnijas. Viņa dzīvību izglāba kāds jauns Ukrainas bruņoto spēku karavīrs, piesedzot Volobujevu un ejot pats bojā, raksta medijs "Rus Postimees".

52 gadus vecais Volobujevs ir Krievijas Brīvības leģiona karotājs, kurš cīnās par Ukrainas neatkarību Krievijas uzsāktajā karā. Viņš sestdien, 8. aprīlī, savā "Facbook" profilā dalījās ar ziņu, ka gandrīz nomira, kamēr ar kolēģiem glāba citu ievainotu karavīru, kad sākās apšaude. 

Karavīrs norādīja, ka izdzīvoja, jo viņu piesedza 20 gadus vecs kolēģis trieciena laikā. Jaunais vīrietis pats bija "saplosīts gabalos" un nomira.

"20 gadi. Es atradīšu tavus radiniekus, lai viņu priekšā paklanītos," Volobujevs ierakstīja "Facebook", pievienojot fotogrāfiju ar ievainojumu savā rokā. 

Dažas stundas vēlāk bijušais "Gazprombank" viceprezidents publicēja video, kurā redzama viņa evakuācija ar helikopteru.

"Dņipro ir skaista pilsēta, kurā esmu bijis daudzas reizes," pie video raksta Volobujevs. "Šeit atrodas viens no galvenajiem militāro spēku glābšanas centriem. Un to galvenokārt dara krievvalodīgie ārsti. Lieki piebilst, ka viņus nevajadzēja "atbrīvot"! Viņiem Ukraina ir Dzimtene neatkarīgi no valodas. Ziniet, lielākā daļa no militārajiem spēkiem, ko es satiku, runā krieviski, un tas viņiem netraucē sist maskaviešus. Es arī automātiski pāreju uz krievu valodu ar krievvalodīgajiem. Valodas problēmu Ukrainā nebija un nav, šeit ir pagaidu p****i, no kuriem mēs attīrīsim savu valsti."

Šos ierakstus "Facebook" Volobujevs publicējis ukraiņu valodā. 

Vēl divas dienas pirms tam, karavīrs savā profilā jau bija publicējis ziņu, ka frontē guvis ievainojumus. 

"Tiku ievainots. Šajā karā tas ir laika jautājums. Izdzīvoju, pateicoties brīnunam," 6. aprīlī rakstīja bijušais "Gazprom" viceprezidents.

Volobujevs pameta Krieviju pēc Krievijas armijas pilna mēroga militārā iebrukuma Ukrainā. 2022. gada jūnijā viņš paziņoja, ka ir pievienojies Krievijas Brīvības leģionam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu