"Tā burtiski bija spēlēšanās ar nāvi!" Igaunijā sieviete pamana bīstamu bērnu aktivitāti (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Georgii Shipin/Shutterstock

Igaunijas Vīlandes reģiona iedzīvotāja kļuvusi par aculiecinieci bīstamai bērnu "spēlītei". Viņa pamanījusi, kā puišelis guļ ceļa vidū un gaida, kad pietuvosies mašīna, vēsta medijs "Limon". 

Vietējā iedzīvotāja stāsta, ka devusies pastaigā ap plkst. 21, kad autobusa pieturas tuvumā pamanījusi vairākus bērnus aptuveni 9-13 gadu vecumā, no kuriem divas bija meitenes un četri zēni. Viens no zēniem bija nogūlies zemē ceļa vidū. 

"Viens no zēniem īsās biksēs gulēja uz ceļa un gaidīja, kad piebrauks automašīna, lai redzētu, cik ātri viņš var piecelties un no tās aizbēgt," skaidroja aculieciniece.

Šī "spēle" ilgusi vairākas minūtes.

"Ieraudzījām, ka pie apvāršņa parādās mašīna, un, par laimi, pēdējā brīdī viņam izdevās pielēkt kājās. Tas bija briesmīgi! Pārējie skatījās no malas.

Tā burtiski bija spēlēšanās ar nāvi!" saka sieviete, kura steigusies pie bērniem, lai apjautātos par redzēto. Viņi esot atbildējuši, ka tas bija joks.

"Viņi nesaprata, ka ir izdarījuši kaut ko nepareizi. Kur ir viņu vecāki? Vai viņiem ir kāda nojausma, ko dara viņu bērni?" sašutusi ir aculieciniece. 

"Teicām, ka esam gatavi nekavējoties saukt policiju, un bija skaidrs, ka tas viņus biedē. Teicām, ka nekavējoties piezvanīsim, ja vēl kādreiz redzēsim viņus šādi uz ceļa," viņa sacīja.

Kā medijam skaidroja policijā, ja kāds redz, ka bērni sevi pakļauj briesmām, nekavējoties par to jāziņo policijai.

"Vecākiem arī jāzina, kur atrodas viņu bērni un ko viņi dara. Arī pašiem vecākiem noteikti jāpastāsta saviem bērniem par šādu spēļu briesmām un iespējamām sekām," norādīja likumsargi.

Kā atzīmē "Limon", šī aktivitāte pirms vairākiem gadiem jau bija sacēlusi lielu traci ārvalstīs. 2020. gadā policija brīdinājusi, ka sociālajos tīklos "TikTok", "Instagram" un "WhatsApp" izplatījās šādas bīstamas aktivitātes.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu