"Imantas tirgū" 1. jūnijā notiks labdarības pasākums bērniem ar gaitas traucējumiem. Aicina pieteikties tirgotājus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Pipara" labdarības burgeru ballīte.
"Pipara" labdarības burgeru ballīte. Foto: Publicitātes foto

Labdarības biedrība "Pipars", kuras izveidotājs ir kulinārijas blogeris Pipars jeb Rojs Puķe, sadarbībā ar Imantas tirgu 1. jūnijā organizē Labdarības tirgus dienu.

Šī gada 1. jūnijā, Starptautiskajā bērnu tiesību aizsardzības dienā, Kurzemes prospektā 3, Imantas tirgus teritorijā sanāks kopā tirgotāji, grilētāji un dziedātāji, triku meistari un dejotāji, lai kopā radītu svētku noskaņojumu un vēlmi iegādāties ko īpaši gardu vai noderīgu.

Šajā dienā tiks vākti līdzekļi, lai bērniem ar gaitas traucējumiem apmaksātu līdzsvara treniņus uz "Rysen" iekārtas rehabilitācijas centrā "POGA". 

Vienas "Rysen" nodarbības cena ir 45 eiro. Viena rehabilitācijas kursa laikā bērnam nepieciešamas līdz pat 15 šādām nodarbībām. "Pipars" aicina atbalstīt "POGAS" mazos pacientus, palīdzot viņiem spert solīšus pretī lielajai dzīvei.

"Kopš 2018. gada pie rehabilitācijas centra "POGA" katru gadu augusta mēnesī organizēju labdarības burgeru ballītes, lai pievērstu sabiedrības uzmanību bērniem ar īpašām vajadzībām," stāsta Pipars. 

"Ierasti šādas naudas vākšanas kampaņas notika Ziemassvētku laikā, taču šiem bērniem sabiedrības atbalsts ir nepieciešams cauru gadu.

Otrs iemesls bija sarīkot svētkus šiem bērniņiem un viņu vecākiem, jo svētku šiem bērniem ir krietni mazāk nekā vizīšu pie ārstiem. Pagājušā gada augustā aizvadījām piekto labdarības burgeru ballīti viesnīcā "Grand Hotel Kempinski Rīga", kas nu jau līdzinājās nelielam festivālam ar bagātīgi klātiem galdiem, animatoriem un tādiem māksliniekiem kā Agnese Šīrante ar bērnu estrādes studijas audzēkņiem, Liene Šomase ar bērnu un jauniešu radošās studijas audzēkņiem, Jānis Bukums ar grupu, grupa "Bad Habits", burvju mākslinieks Juris Gavrilovs, Katrīna Dimanta un Ainars Mielavs.

Lai arī pasākums aizvadīts lieliski, tika nolemts mainīt tā konceptu, jo piecu gadu laikā pasākums sevi izdzīvojis, mērķi sasniegti un radās vēlme ko mainīt."

Papildus amatnieku un zemnieku tirgotajiem labumiem visas dienas garumā būs iespēja baudīt lielisku mākslinieku uzstāšanos.

Uz skatuves kāps Mārtiņš Balodis, Katrīna Dimanta, Miks Galvanovskis, reperis Burlax, bet brīnumiem liks ticēt iluzionists Edžus. Uzstāsies arī grupa "Laime pilnīga", grupa "CREDO" un Guntis Veits, Andris Kivičs un noslēgumā grupa "Tranzīts" ar Ralfu Rubeni priekšgalā. 

Visi mūziķi uzstājas, atbalstot pasākuma ideju, lai savāktu līdzekļus bērniem ar kustību traucējumiem. Neviens no māksliniekiem honorāru nesaņem.

Bērniem ar gaitas traucējumiem "Rysen" iekārta sniedz nebijušu kustību brīvību un izcilu terapiju. "Rysen" atbalsta dažādas aktivitātes, piemēram, piecelšanos un apsēšanos, līdzsvara treniņu, iešanu pāri šķēršļiem un brīvu staigāšanu.

"Rysen" sistēma ir kā drošas terapeita/vecāka rokas, kas bērniem ar kustību traucējumiem neļauj nokrist, ja samisējas kājiņas, palīdz piecelties no krēsla kājās, palīdz apiet šķēršļus. Tas viss notiek, trenējot un mācot šīs iemaņas, lai tās nostabilizētos uz palikšanu un bērns ar kustību traucējumiem būtu patstāvīgāks.

Patlaban tiek aicināti mājražotāji un tirgotāji pieteikties dalībai labdarības pasākumā, zvanot 29504040 vai piesakot savu dalību pa e-pastu: info@imantastirgus.com.

Visi līdzekļi, kas tiks ieņemti šajā dienā par tirdzniecības vietām, tiks ziedoti, lai apmaksātu bērniem ar gaitas traucējumiem līdzsvara treniņus uz "Rysen" iekārtas rehabilitācijas centrā "POGA".

Piedaloties un tirgojot savu produkciju, tiks sniegts atbalsts šiem bērniņiem.

Labdarības tirgus dienas vietne portālā "Facebook" pieejama šeit

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu