Mazulim bija 130 "šausminoši" ievainojumi. Ziemassvētku dienā pāris Lielbritānijā nogalinājis savu bērnu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ann in the uk/Shutterstock

Lielbritānijā 2020. gada Ziemassvētku dienā pāris nežēlīgi nogalināja savu 10 mēnešus veco mazuli. Piektdien, 14. aprīlī, tiesa viņus atzinusi par vainīgiem slepkavībā, ziņo britu raidorganizācija BBC.

Tiesa pāri no Česterfīldas, Derbišīras štatā, atzinusi par vainīgiem slepkavībā, ko viņi veikuši vien 39 dienas pēc tam, kad mazulis tika nodots atpakaļ viņu aprūpē.

Finlijs Bodens tika izņemts no vecāku - Stīvena Bodena un viņa partneres Šenonas Marsdenas -  aprūpes neilgi pēc viņa dzimšanas 2020. gada februārī, kam pamatā bija bažas par bērna labklājību. Taču vēlāk tajā pašā gadā viņš tika atdots vecāku aprūpē pēc astoņu nedēļu pārbaudes perioda ar tiesas rīkojumu, neskatoties uz to, ka sociālie darbinieki lūdza sešu mēnešu periodu.

2020. gada Ziemassvētku rītā uz ģimenes dzīvesvietu tika izsaukti paramediķi, un Finlijs tika nogādāts slimnīcā, kur vēlāk nomira pēc sirdsdarbības apstāšanās. 

Tiesā norādīja, ka Finlijs guvis 130 "šausminošus" ievainojumus:

57 kaulu lūzumus, 71 sasitumu un divus kreisās rokas apdegumus - vienu "no karstas, līdzenas virsmas", otru, iespējams, "no cigarešu liesmas".

Tiesā uzskatīja, ka pāris bija strādājis kopā, lai atturētu profesionāļus no mazuļa, kā arī lai aizsargātu viens otru un slēptu nopietnu vardarbību, piemēram, atceļot vizītes pie ārsta divas dienas pirms mazuļa nāves. Kad sociālie dienesti bez brīdinājuma ieradās pāra mājvietā, viņi paziņoja, ka Finlijam varētu būt Covid-19, un atteicās viņus ielaist.

Tiesā norādīja, ka gan Bodens, gan Marsdena regulāri lietoja marihuānu lielos daudzumos. Turklāt viņi par prioritāti izvirzījuši naudas iegūšanu narkotikām, nevis sava dēla labklājību.

Toksikoloģiskās pārbaudes uzrādīja, ka mazuļa asinīs tika konstatēta marihuāna, kas nozīmē, ka viņš 24 stundu laikā pirms nāves bija ieelpojis dūmus.

Pāris dzīvojis nekārtīgā un netīrā rindu māju dzīvoklī, kur guļamistabā tika atrastas pat fekālijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu