VIDEO Mīklaino uzliesmojumu debesīs virs Kijivas, iespējams, izraisījis meteorīts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Trešdienas, 19. aprīļa, vakarā debesīs virs Kijivas bija novērojams spožs uzliesmojums. Amatpersonas izslēdza versiju, ka to būtu varējis izraisīt Krievijas raķešu uzbrukums vai krītošs kosmosa satelīts. Ceturtdien Ukrainas kosmosa aģentūra norādīja, ka to varētu būt izraisījis meteorīts. 

"Mēs nevaram precīzi identificēt, kas tas bija, bet mūsu pieņēmums ir, ka tas bija meteorīts," sacīja Ukrainas nacionālās kosmosa aģentūras kontroles centra vadītāja vietnieks Ihors Kornijenko.

Tomēr nav pietiekami daudz datu, lai precīzi noteiktu raksturu tam, kas izraisīja uzliesmojumu.

"Mūsu novērošanas iekārtas uzrāda, ka bija spēcīgs sprādziens. Mēs to ierakstījām un noteicām, kur tas notika," viņš sacīja.

ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) noliedza Ukrainas amatpersonu sākotnējo versiju par NASA satelīta nogāšanos Kijivā.

Par to, ka NASA satelīts trešdienas vakarā nogāzies Kijivā, bija paziņojis Kijivas pilsētas kara administrācijas vadītājs Serhijs Popko.

Arī Ukrainas gaisa spēki pieļāva iespēju, ka uzliesmojumu virs Kijivas var būt izraisījis meteorīts, un pauda pārliecību, ka to noteikti nav izraisījis Krievijas gaisa uzbrukums.

Ukrainas sociālajos medijos naktī uz ceturtdienu tika izteikti dažādi pieņēmumi par šī uzliesmojuma cēloņiem, pat tādi, ka to izraisījuši citplanētieši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu