Vīrietis aplaupa spēļu zāli un ar cirvi ievaino apsargu. Tiesa piespriež deviņu gadu cietumsodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: trambler58/shutterstock

Kādam vīrietim Rīgas pilsētas tiesa par spēļu zāles apsarga ievainošanu ar cirvi un zāles aplaupīšanu piespriedusi brīvības atņemšanu uz deviņiem gadiem. Tāpat noteikta probācijas uzraudzība uz četriem gadiem, norāda prokuratūra.

Saskaņā ar apsūdzību 2023. gada februārī apsūdzētajam, mantkārīgu motīvu vadītam, radās nodoms izdarīt svešas kustamas mantas nolaupīšanu.

Realizējot savu noziedzīgo nodomu, apsūdzētais uzvilka masku un cimdus, paņēma cirvi un devās uz kādu azartspēļu zāli Rīgā. Ieejot azartspēļu zāles telpās, apsūdzētais tajās ieraudzīja apsardzes darbinieku un, nevēlēdamies, lai tiktu traucēta un pārtraukta viņa iepriekš izplānotā laupīšana, ar līdzi paņemto cirvi izdarīja vienu tīšu, mērķtiecīgu sitienu apsardzes darbiniekam pa pieri.

Ar savām prettiesiskajām darbībām apsūdzētais nodarīja cietušajam apsargam miesas bojājumus, kas pēc sava rakstura pieskaitāmi smagiem miesas bojājumiem, kas bīstami cietušā dzīvībai.

Turpinot savu noziedzīgo nodomu, apsūdzētais aizgāja aiz azartspēļu zāles bāra letes, atvēra zem bāra letes esošo atvilktni un paņēma no tās 3337 eiro, pēc kā viņš notikuma vietu pameta.

Tiesas piespriesto soda mēru tiesas debatēs lūdza piemērot arī valsts apsūdzības uzturētājs, tāpēc netiek plānots lūgt tiesai sagatavot pilnu spriedumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu