Fotosesija, kas pārvērtās haosā. Arizonā bites 75 reizes sadzeļ sievieti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Volodymyr Maksymchuk/Shutterstock

Arizonas štatā kādu sievieti ģimenes fotosesijas laikā sadzēlušas 75 bites. Sievietei izdevās paglābt no dzēlieniem bērnus, žigli iesēdinot viņus automašīnā, vēsta medijs "Insider". 

Ugunsdzēsēji ātri ieradās un aizbiedēja bites ar speciālām putām. Sievieti nogādāja slimnīcā. Viņas dzīvībai briesmas nedraud.

Maijs un jūnijs ir bišu aktīvā sezona Arizonā. Saskaņā ar vietējā ugunsdzēsības dienesta datiem 2021. gadā tur nomira kāds vīrietis, kas bija dabūjis simtiem dzēlienu.

Atbildīgie dienesti atgādina, ka pie bitēm nedrīkst doties alkohola reibumā. Bišu uzbrukuma gadījumā nav vērts mesties ūdenī, vicināt rokas vai mēģināt tās nosist. Aizsedziet seju, skrieniet un patverieties kādā slēgtā telpā, pa ceļam aizsedzot seju.

Jāatceras, ka bitēm garšo saldi ēdieni un dzērieni. Atrodoties brīvā dabā, pirms ēšanas un dzeršanas jāapskata, vai uz augļa, ogām un glāzē ar dzērienu nav lapsene vai bite. No bišu, iršu un lapseņu dzēlieniem visvairāk ir jāuzmanās tiem, kuri cieš no alerģijām.

Visbīstamāk, ja insekts iedzeļ galvā, limfmezglos, elpceļos vai ja dzēlienu ir daudz. Sevišķi bīstami, ja tiek iedzelts mutes dobumā, tas var apdraudēt cilvēka dzīvību, jo, piepampstot koduma vietai, cietušais var nosmakt. Ja ir iedzelts mutes dobumā, līdz mediķu atbraukšanai cietušajam jādod sūkāt ledus gabaliņu vai dzert aukstu ūdeni. Lai mazinātu pietūkumu, sakosto vietu var dzesēt arī no ārpuses, liekot klāt aukstas kompreses.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu