"Domāju, ka visi zināja." Kašers atklāti par lēmumu iznākt no skapja

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

2018. gadā, Baltijas praida pievakarē stilists un multimākslinieks Kašers jeb Kaspars Blūms-Blūmanis publiski paziņoja, ka ir homoseksuāls. Sarunā ar izdevumu "Kas Jauns?" viņš stāsta par savu lēmumu.

Pienāca brīdis, kurā izlēmi pateikt to skaļi. Kāpēc?

Gribēju, lai turpmāk nav nekādu runu no citiem cilvēkiem un lai šī informācija par manu seksualitāti nāk no manis. 

Vai jūti lielu atšķirību starp šiem beidzamiem astoņiem un, piemēram, astoņiem gadiem pirms? Kā ir dzīvot nepateiktā patiesībā un tagad – kaut kādā ziņā brīvībā un atklātībā?

Jūtos brīvs, jūtos, ka esmu tur, kur man ir jābūt.

Man ir ļoti labi tagad dzīvot, jo nekas nav jātēlo.

Ir sajūta, it kā būtu nometis milzum daudz kilogramu, ka esmu kļuvis viegls kā pūciņa. Dzīvoju, baudu dzīvi un cenšos būt labākā versija pats sev.

Vienīgais grūtais šā visa sakarā bija satraukums, kā to pateikt omītēm, kuras man ir ļoti mīļi un dārgi cilvēki. Ņemot vērā, ka viņas ir citas paaudzes ļaudis, rēķinājos, ka varētu tikt nesaprasts un neakceptēts, un mani ārkārtīgi biedēja tas, kāda varētu būt viņu reakcija. Bet tagad varu par to runāt, man nav nekādas aiztures vai kauna sajūtas.

Omītes fakta priekšā nostādīju, pirms par sevi patiesību atklāti atzinu publiskajā vidē. Braucu pie saviem draugiem uz Kuldīgu un sajutu, ka šis ir tas mirklis, kad jāizstāsta omītēm.

Uzzvanīju vienai, atklāju, ka man ir draugs, ka viņu sauc tā un tā... un viss bija kārtībā! Ar otru omīti tāpat!

Nespēji noticēt, ka tā patiesi ir realitāte?

Nuja!

Pats savā prātā biju sacēlis milzu mājas, ka mani nepieņems, ka no manis atsacīsies. Bet tajā brīdī, kad zvanīju, biju gatavs abām versijām – ka pieņems un arī ka varētu nepieņemt.

Man vairs nebija, ko zaudēt. Izrunājāmies, pasmējāmies, un viss kārtībā.

Vecākus biju jau kādus četrus gadus pirms tam informējis. Mammai uzrakstīju un par šo faktu pavēstīju dienā, kad nomira dziedātāja Eimija Vainhausa (2011. gada 23. jūlijā – KJ).

Bet tētis kaut kad ap to pašu laiku vienkārši nejauši pamanīja manu saraksti ar vienu puisi feisbukā, jo nebiju "izlogojies" ārā. Tētis neko nesacīja. Viņš jau zināja, domāju, ka visi zināja. Viņi vienkārši gaidīja, kad būšu pietiekami drosmīgs un stiprs un jutīšos gatavs pats par šo faktu izstāstīt.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka šogad apritēs trīs gadi, kopš Kašers stājās oficiālā laulībā ar savu dzīvesbiedru Jāni Miņinu.

Tāpat vēstīts, ka pērn tiesa atzina multimākslinieka Kašera (Kaspara Blūma-Blūmaņa-Miņina) un viņa vīra, fitnesa trenera Jāņa Miņina-Blūma-Blūmaņa attiecības par ģimeni. 

Soctīklos publiskotajā tiesas spriedumā teikts, ka Jāņa un Kašera attiecības ir atzīstamas par ģimenes attiecībām Latvijas Republikas Satversmes 110. panta izpratnē.

Kašers arī izsaka pateicību zvērinātam advokātam Matīsam Šķinķim.

"Apollo.lv" jūnijā jau ziņoja, ka tiesa vairākus LGBT pārus atzinusi par ģimeni.

Tiesa konstatēja, ka pašlaik valstī trūkst normu viena dzimuma pāru attiecību reģistrācijas jomā, tāpēc AT norādīja - līdz brīdim, kad likumdevējs būs izveidojis atbilstošu tiesisko regulējumu, tiesas ar saviem spriedumiem var konstatēt, vai konkrētu personu attiecības ir atzīstamas par ģimenes attiecībām Satversmes 110. panta izpratnē, un šādi spriedumi aizstātu valsts īstenotu šo attiecību reģistrāciju.

Vairāk lasi izdevuma "Kas Jauns" 25. aprīļa numurā!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu