Čehova teātrī pirmizrādi piedzīvos iestudējums "Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris.
Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris. Foto: Evija Trifanova/LETA

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī 19.maijā pirmizrādi piedzīvos režisores Lauras Grozas iestudējums "Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos", kas tapis pēc politiķes Sandras Kalnietes (JV) grāmatas motīviem, informēja teātrī.

Nedēļu pirms pirmizrādes - 11.maijā - Mihaila Čehova teātrī tiks atklāta mākslas instalācija, veltīta šai izrādei un sabiedrības dialoga veicināšanas idejai. Instalācijas autori būs mākslinieki "Mareunrol's", un tā būs redzama ikvienam garāmgājējam teātra skatlogā Kaļķu un Kalēju ielas krustojumā, Rīgā. Izstādes kurators būs filozofs un publicists Igros Gubenko, kurš būs arī moderators diskusiju panelim par "ērtiem un neērtiem" jautājumiem mūsu sabiedrībā. Pirmā diskusija plānota 22.maijā.

Grāmatā "Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos" Kalniete atklāj savas mātes Ligitas un vecmammas Emīlijas stāstu par izsūtījumā piedzīvoto un izjusto.

Arī Čehova teātrī iestudētās izrādes centrā ir Ligita, kura dienu pirms izsūtījuma no brāļa saņēmusi dāvanā smalkas augstpapēžu kurpes, kas liktenīgi kļūst par viņas vienīgajiem apaviem pirmajā Sibīrijas gadā.

Ligitas lomu atveidos pieaicinātā aktrise Inga Misāne-Grasberga, tostarp izrādē būs redzami arī citi iecienīti Čehova teātra aktieri - Veronika Plotņikova, Olga Ņikuļina, Rodions Kuzmins un Ivans Streļcovs. Iestudējums plānots bilingvāls - uz skatuves būs dzirdama gan latviešu, gan krievu valoda, kā arī būs nodrošināti titri ar tulkojumu.

Izrādes radošo komandu režisores Grozas vadībā veido kostīmu mākslinieki un scenogrāfi "Mareunrol's", videomākslinieks "-8", orģinālmūzikas autori Rūdolfs Dankfelds un Miķelis Putniņš, bet skatuves teksta autors ir Artūrs Dīcis, teksta tulkojumu krievu valodā veidojusi Lina Ovčiņņikova.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu