Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Ko cels galdā karaļa Čārlza III kronēšanas lielajās pusdienās

Foto: EPA/Scanpix

Karaļa Čārlza III kronēšanā, 6. maijā, lielajās pusdienās galdā tiks servēts īpašs ēdiens - "Kronēšanas kišs". To izvēlējies pats karalis un viņa laulātā, cerot, ka tas būs centrālais elements daudzām kronēšanas "Lielajām pusdienām" ielu ballītēs un kopienu pasākumos.

Pīrāgā ietilpst spināti, pupiņas, siers un estragons. Lai gan recepte, kas publicēta karaliskās ģimenes sociālo mediju platformās, satur speķi, veģetāriešiem jāņem vērā, ka to var "viegli pielāgot dažādām gaumēm un vēlmēm".

Karaliskās ģimenes tīmekļa vietnē tas aprakstīts kā "kišs ar kraukšķīgu, vieglu mīklu un maigu spinātu, pupiņu un svaiga estragona garšu. Ēdiet siltu vai aukstu kopā ar zaļajiem salātiem un vārītiem jaunajiem kartupeļiem – lieliski piemērots kronēšanas lielajām pusdienām!"

Recepti izvēlējās karalis un karaliene konsorte kopā ar karalisko šefpavāru Marku Flanaganu.

Tas ir labs ēdiens kopīgai maltītei, kuru var pasniegt gan karstu, gan aukstu, tas atbilst dažādām uztura prasībām un vēlmēm, ir pielāgojams dažādām gaumēm, un tā izgatavošana nav pārāk sarežģīta vai dārga, vēsta "The Guardian".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu