KARALISKĀ KRONĒŠANA ⟩ Liebritānijā aizturēti seši monarhijas pretinieki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas policija sestdien aizturējusi pret monarhiju vērstās aktīvistu grupas "Republic" ("Republika") sešus līderus, kuri gatavojās protesta akcijai karaļa Čārlza III kronēšanas procesijas maršrutā, paziņoja organizācija.

"Viņi ir aizturējuši sešus mūsu organizatorus un sagrābuši simtiem plakātu, viņi mums nesaka, kādēļ viņus aizturēja vai kur nogādāja," ziņu aģentūrai AFP Londonas Trafalgaras laukumā sacīja kādas "Republic" aktīvists.

Viens no aizturētajiem ir "Republic" izpilddirektors Greiems Smits.

Aktīvisti bija sagatavojuši plakātus ar uzrakstu "Ne mans karalis", daži izsaucās "Atbrīvot Greiemu Smitu", bet citi atbildēja ar "Dievs, sargi karali" un māja Lielbritānijas karogus.

Smits iepriekš bija apliecinājis, ka monarhijas pretinieki neplāno "traucēt reālo procesiju" kronēšanas dienā, bet mērķis esot pasaules preses priekšā parādīt, ka "neesam lojālistu valsts, pieaug opozīcija".

Šonedēļ steidzamības kārtā pieņemti Lielbritānijas valdības noteikumi piešķir policijai jaunas pilnvaras protestu apslāpēšanā.

Pēc plašiem vides aktīvistu protestiem, kas pēdējo mēnešu laikā notikuši visā Lielbritānijā, policijai ir tiesības noteikt bargāku apcietinājumu aktīvistiem, kuri pielīmējas un piestiprinās pie nekustamiem priekšmetiem.

Sestdien uz Mola starp Trafalgaras laukumu un Bekingemas pili tika aizturēti arī 13 organizācijas "Just Stop Oil" aktīvisti.

Sestdien Lielbritānijā tiek kronēts karalis Čārlzs III un karaliene Kamilla.

Iepriekš kronēšana Lielbritānijā notika 1953. gadā, kad tika kronēta Čārlza māte Elizabete II, kura septembrī nomira.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu