Uz Prigožina paziņojumiem par "Vagner" atvilkšanu no Bahmutas reaģē arī Šoigu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT

Piektdien, 5. maijā, paramilitārā grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins publicēja video, sūdzoties par grupējuma ievērojamiem zaudējumiem un draudot kaujiniekus atvilkt no Bahmutas. Uz to reaģēja arī Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, liekot "īpaši kontrolēt" jautājumus, kas skar ieroču piegādes "speciālās militārās operācijas" teritorijai, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza", atsaucoties uz avotiem.

Kā norāda "Meduza", Šoigu devis atbilstošus norādījumus inspekcijas laikā, ko viņš veica Dienvidu militārajā apgabalā.

Krievijas aizsardzības ministrija arī publicējusi video, kurā redzams, kā Šoigu pārbauda militāro aprīkojumu.

Jau vēstījām, ka "Vagner" vadītājs paziņoja, ka viņiem munīcijas trūkums sasniedz 70%. Prigožins arī kritizēja Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu un ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu, nodēvējot viņus par dzīvniekiem, kuri sēž dārgos klubos, kamēr viņu bērni bauda dzīvi un publisko videoklipus "YouTube".

"Šoigu! Gerasimov! Kur ir mana sasodītā munīcija?" sacīja acīmredzami niknais "Vagner" dibinātājs.

"Viņi ieradās šeit kā brīvprātīgie, un viņi mirst, lai jūs varētu palikt resni savos koka paneļu birojos," sacīja Prigožins starp mirušo kaujinieku rindām.

"Šie puiši ir no "Vagner". Viņi šodien nomira. Viņu asinis vēl ir svaigas," norādīja Prigožins, piebilstot, ka armijas komandieri nonākšot ellē par munīcijas nesūtīšanu.

Vēlāk publicēts video, kurā Prigožins nu jau paziņo, ka 10. maijā vagnerieši tiks atvilkti no Bahmutas.

Ukraiņi Prigožina paziņojumam netic un uzskata, ka tā ir okupantu māņu kustība, lai mēģinātu iemidzināt valsts aizstāvju modrību.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Ondrijs Černjaks izdevumam "RBK-Ukraina" sacīja, ka Prigožins savus kaujiniekus no Bahmutas neatvilks.

Visticamāk, šādus paziņojumus Prigožins velta Krievijai, cenšoties nogrūst atbildību uz citiem par to, ka līdz 9. maijam neizdosies ieņemt Bahmutu, skaidro Černjaks, piebilstot, ka pašlaik nav novērojama Krievijas spēku atvilkšana no frontes Bahmutas rajonā.

Bahmuta, kur pirms kara dzīvoja aptuveni 70 000 cilvēku, kļuvusi par kauju epicentru, un Krievijas karaspēks un, jo īpaši algotņu grupējums "Vagner" spītīgi cenšas ieņemt pilsētu.

Kaujās par Bahmutu masveidā tiek izmantota artilērija, radot lielus zaudējumus abās pusēs un pārvēršot pilsētu drupās.

Eksperti neuzskata Bahmutu par stratēģiski sevišķi nozīmīgu pilsētu, bet Bahmutai ir liela simboliskā nozīme un politiskais svars, ņemot vērā ilgo un smago cīņu par to.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu