FOTO un VIDEO ⟩ Kronēšanas dienas noslēdzošais pasākums: Karalis Čārlzs III un karaliskā ģimene uz Bakingemas pils balkona

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: picture alliance/Royal Press Europe/Scanpix

Sestdien, 6. maijā, pēc Lielbritānijas karaļa Čārlza III un viņa dzīvesbiedres karalienes Kamillas kronēšanas ceremonijas cilvēki steidzās uz Bakingemas pili, lai vērotu kronēšanas dienas noslēdzošo pasākumu - karaliskās ģimenes parādīšanos uz balkona. 

Karalis Čārlzs III ir 40. valdošais monarhs, kurš tiek kronēts, kopš 1066. gada. Pēdējo reizi šo tradīciju pasaule vēroja pirms 70 gadiem, kad tronī kāpa Elizabete II. Čārlzs šodien uzstāda arī jaunu rekordu - neviens nav ticis kronēts lielākā vecumā.

Šāda tradīcija, kad karaliskā ģimene iznāk uz balkona, lai sveiktu tautu, radusies 1902. gadā pēc karaļa Edvarda VII kronēšanas. 

Foto: Reuters/ScanPix

Karalim galvā ir Imperiālais jeb imperiālās valsts kronis ("Imperial State Crown"), bet karalienei karalienes Mērijas kronis. 

Foto: Reuters/ScanPix
Foto: Reuters/ScanPix

Čārlzam un Kamillai uz balkona pievienojās Velsas princis un princese, viņu bērni, Edinburgas hercogs un hercogiene, lēdija Luīze Vindzora, viceadmirālis sers Tims Lorenss  un princese Anna. Līdzās stāvēja arī vairāki sarkanās žaketēs tērpti karaļa pāži - tostarp, karaļa mazdēls princis Džordžs.

Taču princis Harijs nolēma neatgriezties Bakingemas pilī un, šķiet, devās tieši uz Hītrovas lidostu, lai pēc 24 stundu uzturēšanās Apvienotajā Karalistē atgrieztos Kalifornijā viņa dēla Ārčija ceturtajā dzimšanas dienā.

Nākamreiz britu karalisko ģimeni uz balkona redzēsim - jūnijā, karaļa dzimšanas dienai par godu.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu