FOTO ⟩ Lielbritānijas karaliskā ģimene publisko oficiālās karaļnama fotogrāfijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Bakingemas pils publiskojusi oficiālās karaļnama ģimenes fotogrāfijas, kurās ir jaunais karalis un karaliene, abu kopbilde un monarhijas noteicošo personu kopbilde.

Ģimenes kopbildē redzami visi augstdzimušie, atskaitot bērnus un princi Hariju.

Attēlā no kreisās puses: Kentas hercogs, Glosteras hercogiene, Glosteras hercogs, viceadmirālis sers Tims Lorenss, princese Anna, karalis Čārlzs III, karaliene Kamilla, Velsas princis Viljams un Velsas princese Katrīna, Edinburgas hercogiene, princese Aleksandra – godājamā lēdija Oligvija, Edinburgas hercogs.

Foto: AFP/ Scanpix

Fotogrāfijās iemūžināts karalis Čālrzs III.

Foto: AFP/ Scanpix

Karalim Čārlzam III svinīgajā kronēšanas brīdī galvā tika likts īpašs koronācijas simbols - Svētā Edvarda kronis, kas ir britu monarhijas vēstures simbols.

Fotogrāfijā redzams Imperiālais kronis, ko karalis Čārlzs III uzlika kronēšanas ceremonijas beigās un kurā viņš tautai parādījās uz Bakingemas pils balkona.

Foto: AFP/ Scanpix
Foto: AFP/ Scanpix

Karaliene konsorte Kamilla karaļa Čārlza III kronēšanā tika kronēta ar karalienes Mērijas kroni. Pēc vēsturiskā stāsta pati Mērija par saviem līdzekļiem iegādājās šo kroni "Garrard & Co" juvelierdarbnīcā, cerot, ka tas kļūs par mantojumu, ko nēsās topošā karaļa laulātās. Britu kronim tas ir nedaudz neparasts ar to, ka tam ir astoņas pusarkas, nevis tipiskākās četras pusarkas vai divas arkas.

Kronis ir 25 cm augsts un sver 590 g. Sudraba zeltītajā kronī ir aptuveni 2200 briljantu. Kolīdz tapa skaidrs, ka Kamilla tiks kronēta ar Mērijas kroni, tam tika pievienoti Cullinan III, IV un V briljanti, lai godinātu Kamillas sievasmāti Elizabeti II, kura valkāja briljantus kā piespraudes.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka 74 gadus vecais Čārlzs par Lielbritānijas karali kļuva pagājušā gada 8.septembrī, kad nomira viņa māte karaliene Elizabete II, kas valdīja 70 gadus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu