Somijas enerģētikas grupa noraksta aktīvus Krievijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pavel Kapysh/Shutterstock

Somijas enerģētikas grupa "Fortum" 11. maijā paziņoja, ka norakstījusi uzņēmuma aktīvus Krievijā pēc tam, kad Maskava pārņēma kontroli pār tās struktūrvienību šajā valstī, vēsta ārvalstu mediji.

"Mēs uzskatām, ka Krievijas rīcība ir rupjš starptautisko tiesību un "Fortum" kā ārvalstu investora tiesību pārkāpums," norāda uzņēmuma vadītājs Markuss Rauramo.

"Fortum" kopējo investīciju apjoms Krievijā veidojis aptuveni sešus miljardus eiro, kas daļēji tikušas finansētas ar valstī radīto naudas plūsmu. Zaudējumi Krievijā, no radītās naudas plūsmas atskaitot investīciju gūtos ienākumus, veido aptuveni divus miljardus eiro.

"Otrajā ceturksnī mēs pilnībā apturēsim visus finanšu darījumus Krievijā," sacīja Rauramo.

Taču, neskatoties uz šiem izdevumiem, uzņēmuma finanšu stāvoklis saglabājas stabils, piebilst Rauramo. "Fortum" pirmajā ceturksnī strādājis ar 568 miljonu eiro peļņu, salīdzinot ar 2,8 miljardu eiro zaudējumiem attiecīgajā laika periodā pērn.

"Fortum" aprīlī paziņoja, ka ticis nomainīts Krievijas struktūrvienības "PAO Fortum" vadītājs. Savukārt dienu pirms šī paziņojuma Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu, apstiprinot "Fortum" un tās bijušās Vācijas struktūrvienības "Uniper" Krievijas biznesa pārņemšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu