Lielbritānijas policija atvainojas karaliskās ģimenes fanei par aizturēšanu uz 13 stundām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas policija atvainojusies karaliskās ģimenes fanei pēc tam, kad viņu arestēja un aizturēja 13 stundas par to, ka viņa stāvēja netālu no protestētāju grupas "Just Stop Oil" karaļa Čārlza kronēšanas ceremonijā, vēsta medijs "The Guardian".

Alise Čembersa, austrāliešu arhitekte, kas dzīvo Londonā, vēlējās redzēt karali ceļā uz Vestminsteras abatiju, kad policisti viņu aizturēja par "iespēju izraisīt pārkāpumu".

"Izcēlās liela kņada, kad vairāki policisti sāka arestēt "Just Stop Oil” protestētājus," viņa sacīja.

Sieviete turpina: "Kad mani arestēja, es vairākkārt mēģināju policijai paskaidrot, ka man nav nekādas saistības ar protestētājiem. Es sniedzu informāciju par sevi, bet tik un tā tiku aizturēta uz 13 stundām."

Viņa aicinājusi izmeklēt policijas rīcību, piebilstot: "Tas bija tik šokējoši un ļoti emocionāli."

6. maijā ziņots, ka Lielbritānijas policija aizturējusi pret monarhiju vērstās aktīvistu grupas "Republic" ("Republika") sešus līderus, kuri gatavojās protesta akcijai karaļa Čārlza III kronēšanas procesijas maršrutā, paziņoja organizācija.

"Viņi ir aizturējuši sešus mūsu organizatorus un sagrābuši simtiem plakātu, viņi mums nesaka, kādēļ viņus aizturēja vai kur nogādāja," ziņu aģentūrai AFP Londonas Trafalgaras laukumā sacīja kādas "Republic" aktīvists.

Viens no aizturētajiem ir "Republic" izpilddirektors Greiems Smits.

Aktīvisti bija sagatavojuši plakātus ar uzrakstu "Ne mans karalis", daži izsaucās "Atbrīvot Greiemu Smitu", bet citi atbildēja ar "Dievs, sargi karali" un vēcināja Lielbritānijas karogus.

Smits iepriekš bija apliecinājis, ka monarhijas pretinieki neplāno "traucēt reālo procesiju" kronēšanas dienā, bet mērķis esot pasaules preses priekšā parādīt, ka "neesam lojālistu valsts, pieaug opozīcija".

Šonedēļ steidzamības kārtā pieņemti Lielbritānijas valdības noteikumi piešķir policijai jaunas pilnvaras protestu apslāpēšanā.

Pēc plašiem vides aktīvistu protestiem, kas pēdējo mēnešu laikā notikuši visā Lielbritānijā, policijai ir tiesības noteikt bargāku apcietinājumu aktīvistiem, kuri pielīmējas un piestiprinās pie nekustamiem priekšmetiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu