Grevcova neatbalstīs Rinkēviča kandidatūru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Glorija Grevcova
Glorija Grevcova Foto: Reinis Inkēns, Saeima

No partijas "Stabilitātei!" saraksta 14.Saeimā ievēlētā, bet patlaban vienīgā pie frakcijām nepiederošā deputāte Glorija Grevcova "viennozīmīgi neatbalstīs" partijas "Jaunā vienotība" (JV) izvirzīto Valsts prezidenta amata kandidātu Edgaru Rinkēviču, norādīja deputāte.

Ilggadējā ārlietu ministra Rinkēviča kandidatūra Grevcovu neesot pārsteigusi, jo tas esot bijis sagaidāms. Deputāte pauda bažas, vai ar Rinkēviču valsts augstākajā amatā tiks saglabātas un stiprinātas tradicionālās vērtības. Tāpat, viņasprāt, tādi valsts augstākie amati kā Valsts prezidents un Ministru prezidents nedrīkst būt vienai partijai, jo tas būtu "nekorekti no demokrātijas viedokļa".

Savukārt Apvienotā saraksta (AS) Valsts prezidenta kandidāts, partijas dibinātājs, uzņēmējs un arhitekts Uldis Pīlēns ir "apsverama kandidatūra", jo viņš dzīvo Latvijā, saprot valsts tautsaimniecības un reģionu problēmas, teica Grevcova.

Lūgta komentēt Saeimas opozīcijas partijas "Progresīvo" izvirzīto kandidāti Elīnu Pinto, Grevcova sacīja, ka Pinto ir cilvēks ar izcilu reputāciju un izglītību, viņa labi izskatītos un spētu sevi pasniegt starptautiskā arēnā, bet Grevcovu mulsinot fakts, ka viņa ir bijusī Valsts prezidenta Egila Levita padomniece.

Vienīgā pie frakcijām nepiederošā deputāte personīgi uz sarunām nevienu kandidātu neaicinās. Grevcova iepazīsies ar publiski pieejamo informāciju, kā arī veiks aptauju par kandidātiem savu vēlētāju vidū.

AS kā Valsts prezidenta kandidātu izvirzījis Pīlēnu, "Progresīvie" - Pinto, bet JV - Rinkēviču. Pašreizējais Valsts prezidents Levits atteicies no kandidēšanas uz otro termiņu.

Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā notiks maija pēdējā dienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu