"Mums temps ir jāpaātrina." Borels aicina nodrošināt Ukrainai tālas darbības ieročus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas Savienības (ES) ārējās un drošības politikas augstais pārstāvis Žuzeps Borels.
Eiropas Savienības (ES) ārējās un drošības politikas augstais pārstāvis Žuzeps Borels. Foto: Alexandros Michailidis/Shutterstock

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels sestdien mudināja Eiropas valstis nodrošināt Ukrainai tālas darbības ieročus, kā arī paātrināt visa veida bruņojuma piegādes.

"Krievi bombardē no tāluma, tāpēc ukraiņiem ir jābūt iespējām sasniegt tādā pašā attālumā," pēc sarunām Stokholmā ar Ukrainas ārlietu ministru Dmitro Kulebu sacīja Borels.

"Bet mums temps ir jāpaātrina," norādīja augstākais ES diplomāts.

Sestdien Vācija paziņoja par jaunu militārās palīdzības paketi Ukrainai 2,7 miljardu eiro apjomā, arī tanku, bruņumašīnu un pretgaisa aizsardzības sistēmu piegādēm.

"Esmu gandarīts par šiem Vācijas centieniem, un aicinu visas dalībvalstis sekot šim piemēram," sacīja Borels.

Ceturtdien Lielbritānija paziņoja, ka nodrošinās Ukrainai raķetes "Storm Shadow", kļūstot par pirmo valsti, kas Ukrainai piegādā tālas darbības ieročus.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis mudinājis rietumvalstis piegādāt viņa valstij modernus ieročus, Kijivai turpinot gatavot pretuzbrukumu.

"Tā vietā, lai jautātu, kad sāksies pretuzbrukums, jautājiet, vai es esmu darījis pietiekami, lai Ukrainas pretuzbrukums sāktos un būtu sekmīgs," ar Borelu kopīgajā preses konferencē sacīja Kuleba.

"Galvenais temats manās šodienas sarunās ar ES ārlietu ministriem būs tālas darbības artilērijas munīcija un sarunas par iestāšanos ES tuvākajā laikā," sacīja ministrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu