VIDEO Sabiedrība neizpratnē par amatpersonu nekompetenci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāti fotografējas kopbildei pēc svinīgās Saeimas sēdes par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 33. gadadienai.
Saeimas deputāti fotografējas kopbildei pēc svinīgās Saeimas sēdes par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 33. gadadienai. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pēdējo mēnešu notikumi sabiedrībā raisījuši daudz dusmu, neizpratnes un brīžiem arī neuzticību. Piedzīvots skolotāju streiks, slepkavība Jēkabpilī un arī skandāls basketbola aprindās par iespējamu audzēknes pavedināšanu, vēsta TV3 ziņas.

Šos notikumus vieno tas, ka no augstākām amatpersonām un atbildīgajiem ir bijusi vienaldzība brīžos, kad cilvēki mēģina panākt cienījamus darba apstākļus vai vienkārši nosargāt savu dzīvību. 

Antropoloģe Aivita Putniņa uzskata: “Visiem šiem notikumiem ir viens kopīgs motīvs, proti, tā ir tāda vardarbīga attieksme pret līdzpilsoņiem – sākot no politiķu attieksmes pret skolotāju streiku, neņemot tos cilvēkus gluži kā līdzīgus. Līdzīgi arī Jēkabpils gadījumā ziņo, ka Stambulas konvencija mums nav vajadzīga mums ar vardarbību nav problēmu. Te visur ir problēma tieši šajā attiecību ētikā.”

Labā ziņa – tas, ka sabiedrība par to runā nozīmē, ka daļai cilvēku šādas vērtības jeb to neesamība vairs nav pieņemama.

"Es teiktu, ka noteikti nedrīkst nolaist rokas, tas vien, ka mēs par šo runājam nenozīmē, ka mums situācija pasliktinās, bet tieši otrādi, tas, kas agrāk ir bijis totāli slēpts nāk atklātībā un līdz ar to ir iespēja to risināt, stāsta politoloģe Iveta Kažoka.

https://play.tv3.lv/embed-video/tv3-zinas,serial-2530780/_,clip-5564321?autoplayOnHover=true
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu