VIDEO "Viņš var staigāt riņķī..." Jēkabpilieši stāsta, kā jūtas pēc Rusiņa pastrādātās slepkavības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Aprit jau gandrīz mēnesis kopš slepkavības Jēkabpils novadā, kas mudinājusi pārvērtēt policijas, prokuratūras, tiesu kļūdas un likumu robus nespējā nosargāt vajāšanas upurus. Joprojām nav zināms, kas noticis ar slepkavu, 53 gadus veco Leonu Rusiņu. Viņa meklēšana turpinās, vēsta LTV Ziņu dienests.

Apkārtnē, kur notika slepkavība, un Jēkabpilī sastaptie atzīst, ka jūtas neomulīgi, un ir pārliecināti – ja sastaptu Rusiņu, tad viņu atpazītu.

"Ja viņš ir tieši tāds, kāds bildē parādīts, es atpazītu. Bet cerams nevajadzēs, ka nesatikšu viņu. Kad sāc domāt, ka tāds cilvēks vēl ir brīvībā, nu briesmīgi vispār. Bet policiju gandrīz katru dienu redzējām," stāsta vietējā apkopēja Jeļena Borščenko.

Slepkavības vieta ir pavisam nomaļš ceļš – lauki, meži, tuvējās mājās pārsvarā dzīvo pensionāri. Tā apkārtni raksturo tuvējā ciematā, pie veikala sastaptas pastnieces.

"Vai viņš tajā Aiviekstes krastā sēdēs ar makšķeri? Viņš jau ir partizāns īstākais. Es jau arī sen viņu zinu. Viņš vienkārši pasmejas uz policiju. Viņš ir spējīgs uz visu. Un cilvēkam, kad adrenalīns sāk darboties... Viņš var staigāt riņķī," prāto vietējais iedzīvotājs Antons.

Vietējie apstiprina, ka policisti un arī zemessargi pirmajās nedēļās pēc nozieguma šeit manīti daudz. Tas gan liek justies drošāk, gan tieši pretēji – atgādina par to, ka, iespējams, apkārt joprojām klīst slepkava.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu