"Preses dienests spēcīgāks par armiju." Krievija apgalvo, ka iznīcinājusi "Patriot". Ukraina neklusē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas Aizsardzības ministrija otrdienas ikdienas brīfingā apgalvojusi, ka pirmdienas vakarā veiksmīgi izmantojusi raķeti "Kinžal", lai uzbruktu ASV ražotajai pretraķešu aizsardzības sistēmai "Patriot", vēsta medijs "Meduza".

Ukrainas Aizsardzības ministrija neilgi pēc tam mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņojusi: "Krievijas Aizsardzības ministrijas preses dienests ir spēcīgāks par vairuma valstu armijām. Krievijai pat nav vajadzīga armija, lai iekarotu visu pasauli."

Ienaidnieks Ukrainai uzbrucis no ziemeļu, dienvidu un austrumu virzieniem, platformā "Telegram" pauda ģenerālis.

No sešām lidmašīnām MiG-31K raidītas sešas hiperskaņas raķetes H-47M2 "Kinžal", deviņas spārnotās raķetes "Kaļibr" (no Melnās jūras kuģiem) un trīs zemes bāzējuma raķetes (S-400 un "Iskander-M"), teikts paziņojumā.

Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēki iznīcinājuši visas 18 raķetes.

Naktī uz otrdienu Krievija uzbrukusi arī ar trieciendroniem "Shahed-136/131", kā arī veikusi izlūkošanu ar trim operatīvi taktiskajiem droniem. Arī tie visi notriekti, norādīja Zalužnijs

13. maijā vēstīts, ka Krievijas hiperskaņas raķete "Kinžal", ko aizvadītajā nedēļā Kijivas apkaimē pārtvēra amerikāņu pretgaisa aizsardzības raķešu sistēma "Patriot", tika izšauta tieši uz pozīcijām, kurās atradās "Patriot".

Lai pārtvertu "Kinžal", bija vajadzīgas vairākas "Patriot" raķetes. Šis bija pirmais zināmais gadījums, kad Ukrainas armija izmantoja pretraķešu kompleksu "Patriot".

Pēc CNN avotu sacītā, šī epizode apliecināja Ukrainas militārpersonu augsto profesionalitāti. Darboties ar pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot" viņi tika apmācīti vairākus mēnešus, kamēr parasti šī procedūra ilgst gadu.

Ukraina ir saņēmusi vismaz divus "Patriot" kompleksus - vienu no ASV un vienu no Vācijas. Līdz šim tās arsenālā nav bijuši ieroči, kas spētu iznīcināt Krievijas hiperskaņas raķetes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu