Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

FOTO Igaunijas iedzīvotājs cietsirdīgi sit suni. Dzīvnieka glābšanā iesaistās policija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Reporter.ee" sižeta.

Igaunijas Dzīvnieku labturības asociācija 19. maijā ziņoja, ka dienu šonedēļ saņēmusi video, kurā redzams, kā kādā Tallinas rajonā dzīvojošais Romāns Burmeisters brutāli piekauj mazu suni, vēsta medijs "Postimees".

Videokameras materiālā, kurā iemūžināta ļoti brutāla sunīša piekaušana, redzams, kā kāds Tallinas iedzīvotājs Romāns Burmeisters ar suni izgājis pastaigāties. Atgriežoties no pastaigas, video redzams, ka suns jau baidās, turējās tālāk no viņa un piespiedās pie grīdas.

Pēkšņi Burmeisters satvēra dzīvnieku aiz galvas un izmeta pa stikla durvīm. Ar to bija par maz un sadists ar rupju spēku turpināja sist suni ar kādu metāla priekšmetu. Bēgot, pārbiedētais suns izvairījās no pēdējā spēriena.

FOTO: Igaunijas iedzīvotājs cietsirdīgi izturas pret suni

Igaunijas Dzīvnieku aizsardzības biedrība nolēma, ka dzīvnieks pie šāda saimnieka vairs nevar uzturēties, tādēļ tika organizēta glābšanas operācija, kurā piedalījās Lauksaimniecības un pārtikas pārvaldes amatpersona Harles Kaups un vietējais ziņu raidījums.

Romāns Burmeisters atteicās suni atdot, un tikai pēc divarpus stundu glābšanas darbiem, kuros bija iesaistītas četras ekipāžas un 10 policisti, suns nokļuva dzīvnieku tiesību aizsargātāju rokās.

Vēlāk, pēc Igaunijas Dzīvnieku labturības asociācijas datiem, klīnikā sunim konstatēts pieckārtīgs aknu parametru pieaugums, kas parasti notiek orgānu traumu gadījumā.

Turklāt suns kliboja uz pakaļkājas un to nenolaida. Viņš arī nevarēja brīvi sēdēt un sajuta sāpes, kad pieskarās viņa mugurai.

Līdz šim arodbiedrība ir iesniegusi policijā sūdzību par krimināllietas ierosināšanu, kuras pamatojumam, pēc organizācijas domām, vajadzētu būt vairāk nekā pietiekamam. Šobrīd suns atrodas patversmē, kur saņem pretsāpju zāles, daudz kārumu un aprūpi.

Igaunijas Dzīvnieku aizsardzības savienība izsaka pateicību bērnam, kurš ziņoja par suņa brutālo piekaušanu, un personai, kura no videonovērošanas kameras filmēja piekaušanas video.

Kā stāsta pats Romāns Burmeisters, suns ticis turēts labos apstākļos, kopts un mīlēts, dažkārt pat lutināts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu