Lielbritānijas izlūki: Bahmutas ieņemšana Krievijai joprojām ir nozīmīgs mērķis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrianas karavīri Bahmutā
Ukrianas karavīri Bahmutā Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas varasiestādes joprojām uzskata, ka Bahmutas ieņemšana ir steidzami izšķirošs brīdis karā pret Ukrainu, liecina Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas jaunākais ziņojums par situāciju Ukrainas frontē.

"Ļoti ticams, ka pēdējo četru dienu laikā Krievija veikusi pārdislocējusi pat vairākus bataljonos Bahmutas sektora stiprināšanai," liecina britu izlūku secinājumi.

Tā Krievija rīkojusies pēc Ukrainas spēku taktiskiem panākumiem Doneckas apgabala pilsētas flangos līdz maija vidum un privātās algotņu bandas "Vagner" paustajām šaubām par spējām turpināt kaujas darbības šajā sektorā.

Vienlaikus Krievijai joprojām Ukrainā varētu būt dažas kaujās neiesaistītas vienības, tādēļ tāda izvietošanas maiņa liecina par Krievijas pavēlniecības ievērojamu apņēmību Bahmutā, lasāms Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas ziņojumā.

"Krievijas vadība, domājams, joprojām Bahmutas ieņemšanu uzskata par nozīmīgu tūlītēju kara mērķi, kas ļautu uzstāt uz zināmu panākumu līmeni konfliktā," pausts ziņojumā.

Savukārt ASV Kara pētījumu institūta (ISW) analītiķi pauduši pārliecību, ka Krievija Bahmutā ir ievilkusi elites vienības, bet krievu flangus joprojām vērtē kā vājus.

ISW analītiķi secinājuši, ka Ukrainas bruņotie spēki ar saviem pretuzbrukumiem, varētu būt novērsuši draudus, ka Krievija ielenks ukraiņu spēkus Bahmutā, un piespieduši Krievijas karaspēku veltīt ierobežotos militāros resursus, lai aizsargātos pret ierobežotiem un lokalizētiem uzbrukuma centieniem.

Tas varētu atbilst Ukrainas pavēlniecības plāniem.

Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara apstiprinājusi, ka Ukrainas karavīri turpina virzību Bahmutā. Vienlaikus viņa atzina, ka teritoriju atbrīvošana nav viegla, jo okupanti aktīvi cenšas atgūt zaudētās pozīcijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu