VIDEO Mariupolē notikuši vairāki sprādzieni lidostas rajonā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: snntv_en/"Twitter"

19. maija vakarā okupētās Mariupoles iedzīvotāji ziņoja par sprādzieniem pilsētā. Pēc viņu teiktā un publicētā sociālajos tīklos, sprādzieni nogranduši netālu no Ņevskas apkaimes, kuru martā it kā apmeklēja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Pašpasludinātās Doneckas tautas republikas varas struktūru pārstāvis aģentūrai "TASS" pastāstīja, ka Mariupoles dienvidrietumu daļā pie vecās lidostas notikuši vairāki sprādzieni.

Mariupoles domes "Telegram" kanāla ziņojumā apgalvots, ka viena no raķetēm trāpījusi Krievijas militārpersonu atrašanās vietā.

Pilsētas mēra Pjotra Andrjuščenko padomnieks apgalvo, ka trieciens bijis vērsts pret bāzi, kurā uzturas vismaz 150 Krievijas militārpersonu, kas "nodarbojās ar pretgaisa aizsardzības sistēmu ierīkošanu". Šī bāze, acīmredzot, atrodas pilsētas dienvidu daļā pie vecās Mariupoles lidostas.

Ne Krievijas, ne Ukrainas militārpersonas nav komentējušas par sprādzieniem Mariupolē, vēsta portāls "Meduza".

Mariupole atrodas 80 kilometru attālumā no frontes līnijas. Kopš Krievijas spēku kontroles sākuma 2022. gada maijā pilsētu nav skārusi raķetes. Kopš 2023. gada februāra biežāk tiek ziņots par sprādzieniem Mariupolē. Vienlaikus, komentējot notikumu attīstību, Ukrainas bruņotie spēki norādīja, ka Mariupoles virziens Ukrainas militārpersonu kustībai vairs nav absolūti nepieejams.

"Meduza" pieļauj, ka Mariupolei varētu būt uzbrukts ar raķetēm "Storm Shadow", kuru darbības rādiuss ir 250 kilometri un kaujas lādiņš sver 450 kilogramu. Šādas tāla darbības rādiusa raķetes no Lielbritānijas Ukraina saņēma maijā. Pašpasludinātās Luhanskas Tautas Republikas varas iestādes 15. maijā ziņoja, ka divas šādas raķetes trāpījušas Luhanskai, kas atrodas 85 kilometrus no frontes un arī kopš pagājušā gada pavasara nebija pakļautas raķešu uzbrukumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu