VIDEO Vides aktīvisti iekrāsojuši slavenās Trevi strūklakas ūdeni melnu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Septiņi klimata aktīvisti sarīkoja protesta akciju slavenajā Romas tūristu apskates objektā Trevi strūklakā, iekāpjot tajā un ielaižot tās ūdenī ogli, lai tas kļūtu melns.

Protestētāji no grupas "Ultima Generazione" ("Pēdējā paaudze") stāvēja strūklakas ūdenī un izbēra  augu izcelsmes ogles. Viņi pacēla plakātus ar uzrakstu "Mēs nemaksāsim par fosilo degvielu" un kliedza: "Mūsu valsts mirst".

Policisti uniformās metās ūdenī, lai apturētu aktīvistus. Daudzi tūristi filmēja notiekošo, bet daži no skatītājiem kliedza uz protestētājiem, liecina videomateriāli.

Romas mērs Roberto Gualtieri nosodīja protestu. "Pietiek ar šiem absurdajiem uzbrukumiem mūsu mākslas mantojumam," viņš rakstīja mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Viņš sacīja, ka pilsētai būs "jāizmet 300 000 litru ūdens", lai attīrītu strūklaku, jo tajā tiek izmantots recirkulācijas ūdens, raksta britu raidorganziācija BBC.

"Ultima Generazione" izplatītajā paziņojumā grupa aicina izbeigt valsts subsīdijas fosilajam kurināmajam un atgādina par nāvējošiem plūdiem Itālijas ziemeļos, Emīlijas-Romanjas reģionā pēdējo dienu laikā. Grupa paziņoja, ka katru ceturto māju Itālijā apdraud plūdi.

18. gadsimta Trevi strūklaka ir slavena ar tradīciju, kas paredz, ka pilsētas apmeklētāji tajā iemet monētu, tādējādi nodrošinot, ka viņi kādu dienu atgriezīsies Romā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu