"Saņēmu daudz niknu skatienu." Narvas skolotāja, kura 9. maijā uzvilka antiputinisku kreklu, stāsta par piedzīvoto

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Es nedomāju, ka rīkoties pēc sirdsapziņas ir nepareizi," tā igauņu televīzijas kanālam ETV sacīja Narvas Vecpilsētas valsts skolas mūzikas skolotāja Alīna Vorontšihina, kura iekūlās skandālā pēc tam, kad 9. maijā uzvilka kreklu ar antiputinisku uzrakstu, ko kritizēja vairāki vecāki un daži skolēni, raksta medijs "Rus Postimees".

Kā jau iepriekš vēstījām, vietnē "TikTok" plašu uzmanību izpelnījās video, kurā Vorontšihina redzama kreklā ar uzrakstu "Putin h**lo". Video filmēts 9. maijā, kad Narvas promenādē pulcējās cilvēki, lai vērotu otrpus Narvas upes krastam notiekošās tā dēvētās Uzvaras dienas svinības.

Daudzi no vecākiem bija neapmierināti ar Vorontšihinas rīcību un vērsās pie skolas direktores. Pēcāk skolotāja pēc savas iniciatīvas iesniegusi atlūgumu, taču vēlāk to atsaukusi un turpina darbu skolā.

"Es vienkārši nevarēju beigt runāt par šiem jautājumiem. Esmu ļoti noraizējies, ka mūsu sabiedrībā nav dialoga starp cilvēkiem. Šī ir ļoti polarizēta sabiedrība: vieni atbalsta vienu, citi citu," sacīja skolotāja, skaidrojot, kāpēc izlēma uzvilkt provokatīvo kreklu.

Alīna sacīja, ka viņa tikai gribēja skaidri pateikt, ka ir pret Putina agresiju. "Protams, visi ir pret karu, bet tas, kādus avotus skatāties, ir nedaudz cits jautājums."

"Kad uzvilku šo kreklu, bija diezgan biedējoši iziet uz laipas. Es saņēmu daudz niknu skatienu. Redzēju, ka cilvēki fotografē un filmē.

Man šķiet, ka jaunietis, kurš publicēja video, teica, ka mani vajadzētu sadedzināt," šī gada 9. maiju atceras Alīna.

Vaicāta, vai viņa tā rīkotos vēlreiz, viņa nevilcinoties atbild apstiprinoši. 

"Mēs dzīvojam tikai vienu reizi, un tajā dienā mana sirdsapziņa teica, ka man ir jāiet uz turieni un jānodod savs vēstījums. Es nedomāju, ka rīkoties saskaņā ar sirdsapziņu ir nepareizi," viņa sacīja.

Jau vēstīts, ka 9. maijā Krievijā esošajā Ivangorodā, kuru no Narvas šķir tikai upe, bija izvietots liels pret Igaunijas pilsētas promenādi pavērsts ekrāns, uz kura tika demonstrētas tā dēvētās Uzvaras dienas svinības. Pie cietokšņa Ivangorodā notika svētku koncerts.

Narvā pulcējās vairāki simti interesentu, kas vēroja otrpus upei notiekošo.

Savukārt pie Hermaņa pils karoga torņa Narvas muzejs izkāra pret Ivangorodu pavērstu lielu plakātu, uz kura redzams asinīm notašķīts Krievijas diktatora Vladimira Putina portrets un uzraksts angļu valodā "Putin War Criminal" ("Putins kara noziedznieks").

Plakāts bija labi redzams tiem, kuri apmeklēja svētku koncertu Ivangorodā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu