Porziņģis nosaukts par vienu no šīs NBA vasaras riskantākajiem spēlētājiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Populārā ASV sporta medija "Bleacher Report" apskatnieks Grants Hjūzs latviešu basketbolistu Kristapu Porziņģi ierindo starp riskantākajiem šīs vasaras brīvajiem aģentiem Nacionālajā basketbola asociācijā.

Teorētiski Porziņģis vēl nav kļuvis par brīvo aģentu, jo viņa pašreizējā līgumā ir iestrādāta spēlētāja opcija, kas nozīmē, ka latviešu basketbolists var izvēlēties esošo līgumu pagarināt uz vēl vienu gadu.

Tomēr Porziņģim aiz muguras ir spoža sezona un alternatīva spēlētāja opcijas izmantošanai ir finansiāli apjomīgāks ilgtermiņa līgums. Tāpat ārzemju medijos baumas jau izskanējušas. Porziņģim līdz 29. jūnijam ir laiks pieņemt lēmumu par spēlētāja opciju.

Hjūzs, nosaucot sešus riskantākos šīs vasaras brīvos aģentus, piemin arī Porziņģi, bet atšķirībā no pārējiem sarakstā minētajiem spīdekļiem latviešu basketbolista galvenais riska faktors ir tieši veselība.

"Tā vietā, lai uztrauktos par apstākļiem, kas nav saistīti ar basketbolu, galvenā problēma ir KP veselība. Viņš šosezon pārsniedza 60 aizvadīto maču atzīmi. Tas ir daudzsološi. Tajā pašā laikā šī ir pirmā reize kopš 2016./2017. gada sezonas, kad Porziņģim to ir izdevies paveikt. Komandām būs jāizvērtē, vai nesenais izturības piemērs vērtējams augstāk par pagātni ar traumām," rakstīja Hjūzs.

Jau iepriekš ārzemju medijos izskanēja ziņas, ka Porziņģis vēlētos palikt Vašingtonā, un arī "Wizards" ir gatavi ilgtermiņa līgumu dot ne tikai latviešu basketbolistam, bet arī Kailam Kuzmam. Hjūzs uzsver, ka šāds scenārijs ir reālistisks, ņemot vērā "Wizards" gadu gaitā piekopto tendenci pārmaksāt savām zvaigznēm. Piemērs tālu nav jāmeklē - Bredlijam Bīlam ir otrs lielākais līgums NBA, bet viņš kopš 2021. gada nav spējis iekļūt pat trešajā sezonas simboliskajā pieciniekā.

Hjūzs uzver, ka Porziņģis aizvadītajā sezonā bijis ļoti efektīvs uzbrukumā, tomēr, viņaprāt, latvieša spējas aizsardzībā, gadiem ejot uz priekšu, paliks tikai sliktākas.

"Viņa mobilitāte perimetrā ar vecumu kļūs par arvien lielāku problēmu. It sevišķi, zinot viņa problēmas ar traumām," raksta apskatnieks.

Porziņģis šajā vasarā no "Wizards" var pieprasīt četru sezonu līgumu ar 180 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Latviešu basketbolists aizvadītajā sezonā vidēji mačā atzīmējās ar 23,2 gūtajiem punktiem (karjeras rekords), 8,4 atlēkušajām bumbām, 2,7 rezultatīvām piespēlēm, 0,9 pārķertajām bumbām (karjeras rekords), kā arī 1,5 bloķētiem metieniem. Šajā sezonā latvietis grozam kopumā uzbruka ar 49,8% precizitāti (karjeras rekords, kā arī realizēja 38,5% tālmetienu (vidēji 2,1 trāpīts tālmetiens no 5,5 izmestajiem trejačiem). No soda metienu līnijas Porziņģis metienus realizēja ar 85,1% precizitāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu