"Bišķiņ gribu braukt prom no Latvijas." Rojs Rodžers šokā par homobofu agresijas uzplaukumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Influenceris Rojs Rodžers "Instagram" īsajos stāstiņos dalījies ar nepatīkamu ainu - teju vai katru nedēļas nogali viņš un viņa draugi cieš no verbāliem un fiziskiem uzbrukumiem no homofobiem. 

"Kārtējais vīkends, kur es skatos, kā sit manus draugus," savu monologu iesāk Rojs Rodžers.

Viņš stāsta par vīriešu kārtas pārstāvjiem, kuri sastopami ielās ap sešiem no rīta, ir noskaņoti uz ķildām un meklē jebkuru iemeslu kautiņam, "jo droši vien jāizliek savas vīrišķās emocijas".

Šoreiz kārtējo reizi viss sācies ar uzkliedzieniem "pediņš!" Es jau zinu, kas ir jādara tādos momentos, ir vienkārši jāiet prom, bet viens no mūsu draugiem sāka mūs aizstāvēt, tad viņi sāka mums sekot, mēs aizmukām prom, lai neizveidojas konflikts. 

Tomēr no nepatikšanām nav bijis iespējams izvairīties. "Kāpēc ir jāsit sveši cilvēki uz ielas tāpat vien?" neizpratnē ir Rojs.

Rojs skaļi paudis, ka sitēji ir homofobi, un viņš sapratis, ka šie cilvēki nezina šī vārda nozīmi. "Es jau nesaucu tevi par geju, es saucu tevi par cilvēku, kurš ienīst gejus. Rokas viņam "sakačātas", bet smadzenes muskulis netiek darbināts."

"Nekad iepriekš tik bieži nebiju saskāries ar šādām agresijas epizodēm. Pēdējo mēnešu laikā tās notiek katru nedēļu.

Es bišķiņ gribu braukt prom no Latvijas," par notiekošo saka puisis.

Viņam ļoti patīkot darbs izklaides industrijā un darbs naktīs, taču ceļš mājup agros rītos teju vienmēr sagādā nepatīkamas situācijas uz ielas.

"Un kāpēc ir jākaujas ar cilvēku ne no savas svara kategorijas?" Vīrietis, kas uzbrucis Rojam, pēc viņa stāstītā, ir bijis par 50 kilogramiem smagāks. "Kā uzvara šajā kautiņā viņam dod kādu gandarījumu?" neizpratnē ir Rojs.

Rojs teic - ja nākas piedzīvot līdzīgas situācijas, viņa ieteikums ir skriet prom, jo "tā nav vājuma pazīme, bet gan pazīme, ka tu vēlies pamosties bez zilumiem".

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu