Daugaviņš: Ar Lauri saskatījāmies un nodomājām - mēs vēl varam spēlēt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) "Twitter" kontā publicētajā intervijā Latvijas hokeja izlases kapteinis stāsta par atgriešanos valstsvienībā.

Pēc 2022. gada ziemas olimpiskajām spēlēm, kurās Latvijas hokeja izlase nesasniedza ceturtdaļfinālu, no valstsvienības cits pēc cita atvadījās virkne hokejistu. Divi spēlētāji, kuri par karjeras noslēgšanu izlasē paziņoja uzreiz pēc izšķirošā mača pret Dāniju, bija Kaspars Daugaviņš un Lauris Dārziņš.

Lai arī dažādos ampluā, bet Latvijas hokeja spīdekļi valstsvienībā atgriezās. Dārziņš pilda galvenā trenera asistenta pienākumus, bet Daugaviņš ar kapteiņa simbolu uz krūtīm Latvijas hokejistus ved cīņā laukumā.

Runājot par atgriešanos izlasē, Daugaviņš atzina, ka jau pērn sapratis, ka viņam vēl ir "iekšā".

"Pagājušogad pie manis skatījāmies [pasaules čempionātu]. Mēs ar Lauri Dārziņu, kurš tagad ir trenera asistents, saskatījāmies un nodomājām - mēs vēl varam spēlēt. Esmu priecīgs, ka atgriezos. Izbaudu spēlēt izlasē. Pat ja tas ir smagi, emocijas, kuras gūsti izlasē, ir lieliskas.

Tā ir kā atkarība. Gribi spēlēt vēl citos turnīros, bet viss ir atkarīgs no mana ķermeņa. Ja ir iespējams aizvadīt labu pirmsezonas sagatavošanās posmu un pēc tam nospēlēt sezonu bez traumām, tad var spēlēt izlasē," sacīja Daugaviņš.

Latvijas kapteinis arī atzina, ka valstsvienībā valdot veselīga konkurence: "Vecajiem ir grūtāk. Nāk iekšā jaunie, kuri ir ātri, gari un lieli. Jābūt savā augstākajā līmenī."

Daugaviņam šis ir 11. pasaules čempionāts. 67 elites divīzijas spēlēs viņš ir izcēlies ar 39 rezultativitātes punktiem (18+21), tikai par vienu punktu atpaliekot no Latvijas izlases rekordista un sava drauga Laura Dārziņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu