Latvijas hokeja izlase pat zaudējuma gadījumā var pretendēt uz vēsturiski augstu vietu PČ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas izlases hokejisti
Latvijas izlases hokejisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase ceturtdien, 25. maijā, aizvadīs pasaules čempionāta ceturtdaļfināla maču pret Zviedriju. Pat zaudējuma gadījumā Latvija pie pareiziem apstākļiem var izcīnīt vēsturiski augstu pozīciju.

Latvijas hokeja izlase līdz šim četras reizes ir cīnījusies pasaules čempionāta izslēgšanas spēļu turnīrā. Pārvarēt "play-off" pirmo kārtu līdz šim ne reizi vēl nav izdevies, bet kopumā augstākā turnīrā izcīnītā vieta līdz šim bijusi septītā - 1997., 2004. un 2009. gadā.

Protams, ja Latvijas izlase ceturtdien uzveiks Zviedriju, tad tā pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē cīnīsies par godalgām. Bet arī zaudējuma gadījumā var sanākt, ka Latvija čempionāta izskaņā ierindojas vēsturiski augstā vietā.

Latvijas izlase B grupā ar 13 punktiem ieņēma trešo vietu, no komandām, kuras piedalās "play-off" turnīrā, apsteidzot Čehiju. Savukārt A grupā Vācija 4.vietu izcīnīja ar 12. punktiem.

Ja Vācija (mačs pret Šveici) un Čehija (mačs pret ASV) nepārvar ceturtdaļfināla barjeru, tad Latvija pat ar zaudējumu pret Zviedriju ieņems 6. vietu turnīrā, kas ir vēsturiski augsts rezultāts.

Latvijas un Zviedrijas ceturtdaļfināla mačs norisināsies "Arēnā Rīga" ceturtdien plkst. 20.20, savukārt dienas pirmajā spēlē Rīgā nūjas krustos Šveices un Vācijas izlases.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu