"Vērtīga domu apmaiņa". Rinkēvičs komentē tikšanos ar AS un "Progresīvajiem"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partiju apvienības "Jaunā vienotība" Valsts prezidenta amata kandidāts, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (no kreisās), Saeimas frakcijas "Jaunā Vienotība" vadītājs, Saeimas deputāts Ainars Latkovskis un Ministru prezidents, "Jaunā vienotība" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš piedalās preses konferencē, kurā "Jaunā vienotība" iepazīstina ar savu kandidātu gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām.
Partiju apvienības "Jaunā vienotība" Valsts prezidenta amata kandidāts, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (no kreisās), Saeimas frakcijas "Jaunā Vienotība" vadītājs, Saeimas deputāts Ainars Latkovskis un Ministru prezidents, "Jaunā vienotība" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš piedalās preses konferencē, kurā "Jaunā vienotība" iepazīstina ar savu kandidātu gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām. Foto: Zane Bitere/LETA

"Jaunās vienotības" (JV) virzītais Valsts prezidenta amata kandidāts, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs 24. maijā viņa abas tikšanās gan ar "Progresīvo", gan ar "Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas frakcijām uzteic kā vērtīgu domu apmaiņu.

Pēc tikšanās ar Rinkēviču "Progresīvo" līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Andris Šuvajevs norādīja, ka ar ģeopolitisko drošību saistītajos jautājumos "Progresīvie" un Rinkēvičs ir "uz vienas lapas" jeb viņu domas sakrīt.

Partijas deputāti sarunā arī pārrunājuši jautājumus, kas saistīti ar Satversmes tiesas sprieduma izpildi par minimālajiem ienākumiem, un to, kurām institūcijām jāuzņemas lielāka loma ilgtspējas nodrošināšanā, pastāstīja "Progresīvo" līdzpriekšsēdētājs.

Rinkēvičs norādīja, ka šodienas viņa tikšanos laikā - gan ar "Progresīvo", gan ar AS Saeimas frakcijām - notika vērtīga domu apmaiņa par tautsaimniecības, sociālekonomiskajiem jautājumiem, tajā skaitā, Šuvajeva minētā ST sprieduma kontekstā.

Vaicāts, vai viņa ievēlēšanas gadījumā varētu notikt izmaiņas valdībā, piemēram, koalīcijas paplašināšana, Rinkēvičs uzsvēra, ka ir koncentrējies uz Valsts prezidenta vēlēšanām.

Rinkēvičs uzsvēra, ka "Valsts prezidenta ievēlēšana automātiski nenozīmē valdības maiņu nekādā veidā".

Līdz ar to uzdotais jautājums ir tāds, uz ko viņš nevar atbildēt, un ieteica šādas lietas aktīvi prasīt Saeimas frakciju pārstāvjiem.

Šodien notika arī ar "Jaunās vienotības" (JV) frakcijas un "Progresīvo" Valsts prezidenta postenim virzītās publiskās pārvaldības ekspertes Eīnas Pinto tikšanās.

Pēc šīs sarunas Pinto atzina, ka tikšanās ar JV frakciju bija ļoti pozitīva.

Sarunā tika apspriestas Pinto prioritātes valsts augstākajā amatā, tostarp "Progresīvo" izvirzītā Valsts prezidenta kandidāte norādīja, ka viņas un JV vērtības sakrīt plašā jautājumu lokā.

Lūdzot vērtēt Pinto izredzes tikt ievēlētai Valsts prezidenta amatā, viņa norādīja, ka vēl līdz 31. maijam esot laiks publiskām debatēm un sarunām ar Saeimas frakcijām.

Tā kā šodien notika Rinkēviča tikšanās ar AS frakciju un AS kandidāta Ulda Pīlēna tikšanās ar JV, tad, abiem kandidātiem satiekoties Saeimas gaiteņos, Rinkēvičs jokoja, ka viņam varētu būt izdevies pārliecināt AS par atbalstu un savukārt Pīlēnam izdevies gūt JV atbalstu.

Kā ziņots, maija pēdējā dienā gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām Saeimā pārstāvētās partijas ir pieteikušas trīs kandidātus.

Valdošajā koalīcijā ietilpstošais AS augstajam amatam virza savu dibinātāju, uzņēmēju Pīlēnu, premjera partija JV prezidenta krēslam piedāvā ārlietu ministra Rinkēviča kandidatūru.

Opozīcijā esošā frakcija "Progresīvie" prezidenta postenim virza publiskās pārvaldības eksperti Eīnu Pinto. Nevienam no šiem kandidātiem pagaidām nav skaidra balsu vairākuma, lai uzvarētu vēlēšanās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu