"Es viņu ienīstu, bet..." "Knicks" fani fantazē par Porziņģa atgriešanos Ņujorkā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" fani publiskajā telpā ir dalītās domās par latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa atgriešanos komandā, kura viņu draftēja 2015. gadā.

Porziņģis šajā vasarā teorētiski var izmantot savā līgumā iestrādāto spēlētāja opciju, kas nozīmētu, ka viņš vēl vienu sezonu paliek "Wizards" rindās un tad nākamajā vasarā paraksta jaunu līgumu. Tomēr ticamākais un arī loģiskākais variants būtu spēlētāja opcijas neizmantošana un jauna līguma parakstīšana jau šovasar, kad Porziņģim aiz muguras ir, iespējams, labākā sezona viņa karjerā.

Sezonas gaitā izskanēja runas, ka Porziņģis, neskatoties uz visai skandalozo šķiršanos no Ņujorkas kluba, varētu atgriezties "Knicks" rindās. Arī pats Porziņģis pēc mača pret Ņujorku, kad kāds fans viņu aicināja atgriezties, tikai pasmaidīja un pacēla uzacis.

Tagad "Twitter" konts "Big Knick Energy" saviem sekotājiem uzdeva jautājumu, kā viņi skatītos uz Porziņģa atgriešanos Ņujorkā. Viedokļi dalījās, bet netrūka "Twitter" lietotāju, kuri bija par latvieša otro mēģinājumu Ņujorkas kreklā.

- "Es viņu ienīstu, bet es redzu, kā viņš varētu iederēties komandā."

- "Domāju, ka KP ir nobriedis. Viņš labi iederētos uzbrukumā, atverot to Bransonam, Beretam un Hārtam. Viņš ir solīds trīspunktu un soda metienu izpildītājs. Neaizmirsīsim, ka viņš arī spēj bloķēt metienus. Likšu aizvainojumu pie malas un teikšu jā KP."

- "Godīgi sakot, šis nebūtu slikts gājiens."

- "Es mainītu Rendlu pret Porziņģi. 23 [punkti] un astoņas [atlēkušās bumbas] ar labākiem procentiem, vairāk blokiem, pārķertām bumbām un mazāk kļūdām. Viņš labāk iederētos blakus Bransonam un Beretam."

- "Man patīk šī ideja, bet viņš tikko aizvadīja karjeras labāko sezonu. Šaubos, ka mēs viņam varēsim nodrošināt algu, kādu viņš pēc savām domām ir pelnījis."

- "Tas ir darījums, ko šovasar jārealizē. Porziņģa atgriešanās šo komandu paceltu nākamajā līmenī."

Vairāki "Twitter" lietotāji arī uzsvēra, ka Porziņģa pievienošanos "Knicks" komandai atbalstītu tikai "par pareizo cenu". Ņemot vērā, ka "Knicks" algas griestu dēļ nevar Porziņģim piedāvāt summu, kas atbilstu viņa pašreizējai tirgus vērtībai, Ņujorkas un Vašingtonas komandām būtu jāvienojas par maiņas darījumu.

Šajā scenārijā tad arī aktualizējas jautājums par Porziņģa cenu jeb spēlētāju/-iem, kuru/-us būtu jāatdod maiņas darījumā.

Netrūkst arī fanu, kuri ir kategoriski pret Porziņģa piesaisti "Knicks" komandai.

- "Čalis būtībā "uzmeta" komandu vienas dienas laikā viņa brāļu sliktās ietekmes dēļ. Man tiešām nav saprotams, kāpēc kāds viņu gribētu atpakaļ."

- "Nē, paldies. Viņš allaž ir savainots."

- "Viņš neiederas pie Tibodo. Viņš neizdzīvos 40 minūtes katrā spēlē. Galu galā viņš attapsies ārpus rotācijas."

- "Tas "Knicks" attīstību pamatīgi atsviestu atpakaļ. Šis puisis ir traumatisks, neko nav uzvarējis. Manuprāt viņa statistika ir tukšas kalorijas."

- "Kāpēc gan lai mēs gribētu puisi, kurš šeit nevēlējās būt? Puisi, kurš pieprasīja maiņu, uzstādot ultimātu komandas vadībai. Es iztikšu. Labāk zaudēt vai vispār netikt izslēgšanas spēlēs nekā just līdzi čaļiem, kuri ienīst manu komandu."

Porziņģis šajā vasarā no "Wizards" var pieprasīt četru sezonu līgumu ar 180 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Latviešu basketbolists aizvadītajā sezonā vidēji mačā atzīmējās ar 23,2 gūtajiem punktiem (karjeras rekords), 8,4 atlēkušajām bumbām, 2,7 rezultatīvām piespēlēm, 0,9 pārķertajām bumbām (karjeras rekords), kā arī 1,5 bloķētiem metieniem. Šajā sezonā latvietis grozam kopumā uzbruka ar 49,8% precizitāti (karjeras rekords, kā arī realizēja 38,5% tālmetienu (vidēji 2,1 trāpīts tālmetiens no 5,5 izmestajiem trejačiem). No soda metienu līnijas Porziņģis metienus realizēja ar 85,1% precizitāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu