Zaglim asinīs konstatētas 1,62 promiles. Tukumā garāmbraucējs palīdz notvert laupītāju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

31. maijā  Tukuma novada Zemītes pagastā kāds aculiecinieks, pamanot laupītāja uzbrukumu sievietei, apturējis savu spēkratu un steidzies aizturēt noziedznieku līdz policijas atbraukšanai, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Trešdien ap plkst.18.20 VP saņēma informāciju no kāda 1996.gadā dzimuša automašīnas vadītāja, ka viņš nupat Zemītes pagastā uz ielas ir aizkavējis vīrieti, kurš fiziski iespaidojis un aplaupījis kādu sievieti.

VP darbinieki ieradās notikuma vietā un aizturēja kādu 1972.gadā dzimušu vīrieti, kuru līdz tam bija aizkavējis nejaušais garāmbraucējs. Viņš no sava transportlīdzekļa pamanījis uzbrukumu sievietei un nekavējoties reaģējis, apturot automašīnu un steidzot palīgā.

Aizturētais uz ielas uzbrucis garāmgājējai, 1978.gadā dzimušai sievietei. Vīrietis fiziski ietekmējis cietušo, nogrūžot zemē, kā arī izdarot vairākus sitienus gan pa galvu, gan vēderu, pēc kā nolaupījis viņai somiņu.

Garāmbraucošais vīrietis nekavējoties reaģējis un ļaundari līdz VP darbinieku ierašanās brīdim aizkavējis turpat notikuma vietā. Iespējamā vainīgā persona ir aizturēta un ievietota īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Par šo nodarījumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176.panta pirmās daļas - par laupīšanu. Par šādu nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Cietusī sieviete pēc nodarījuma nogādāta medicīnas iestādē un viņai atdotas atņemtās mantas.

Aizturētajam asinīs konstatētas 1,62 promiles alkohola.

Valsts policija pateicas drosmīgajam garāmbraucējam, kurš šo situāciju pamanīja, nebija vienaldzīgs un nekavējoties rīkojās.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu