"Bezatbildīgi, egoistiski un stulbi." Bindres stāsta dēļ dzīvnieku aizstāvji vērš uzmanību uz lielu problēmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Ģimene burkā", Publicitātes

Lielu sabiedrības rezonansi raisījusi Agritas Bindres rīcība realitātes šovā "Ģimene burkā", pieņemot lēmumu atdot savu mīluli Mailo jauniem saimniekiem. Kanāls 360TV iepazīstina ar aktuālo informāciju par ģimenes mīluli. Viedoklī par redzēto dalās arī dzīvnieku aizstāvji. 

Šova veidotāji, atsaucoties uz sabiedrības bažām par redzēto TV sižetā, skaidro, ka Bindru ģimene ir sabiedrības spogulis, kas parāda problēmas esamību.

Par notikušo izteikusies arī Jelgavas biedrības "Ķepa ķepā" vadītāja Gundega Bidere: "Problēma Latvijā ir ļoti aktuāla un paldies, ka tā tiek celta gaismā. Esam atvērti uz kopīgu sadarbību!"

"Mūsu uzdevums ir izgaismot šīs problēmas, radīt diskusiju un izpratni sabiedrībā, kā pareizi rīkoties. Esam par to, ka sabiedrība zina, kā rīkoties šādā situācijā, kurā var nonākt ik viens dzīvnieku saimnieks, kad esi spiests savam ģimenes draugam atrast jaunas mājas," savu komentāru par redzēto pauda arī dzīvnieku patversmes "Ulubele" vadītāja Ilze Džonsone.

"Sirdi plosošs TV stāsts par cilvēku bezatbildību, egoismu un stulbumu. Diemžēl šis nav izņēmuma gadījums.

Ar šādu cilvēku attieksmi pret dzīvniekiem patversmes saskaras ļoti bieži. Mailo turēšana pie ķēdes ir 21. gadsimta normatīvi Latvijā, tātad nodevība pret suni ir likumīga. Tomēr ikviens, kam krūtīs ir sirds, izjūt, cik šis viss ir cietsirdīgi un pat infantili no pieaugušo puses gan attieksmē, gan rīcībā. Dzīvē situācijas mēdz būt dažādas. Ir reizes, kad diemžēl saimnieks un viņa dzīvnieks nevar palikt kopā, tad vajadzētu vispirms sazināties ar dzīvnieka audzētāju, no kura mīlulis ir ņemts vai ar patversmi, no kuras dzīvnieks ir adoptēts. Tā būtu pareiza rīcība jebkurā situācijā!"

Pēc kanāla pieejamās informācijas, Mailo šobrīd atrodas Jelgavas dzīvnieku biedrības "Ķepa ķepā" drošajās rokās. Tiek solīts sunītim meklēt jaunas mājas un mīlošu ģimeni. 

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Bindru ģimenei atkal nācās meklēt jaunu dzīvesvietu, jo pašreizējās mājas saimnieks lauza īres līgumu. Viens no iemesliem esot četrkājainā mīluļa Mailo nodarītie postījumi. Agrita lēma atvadīties no Mailo, par kuru savulaik uzņēmās rūpēties.

Ģimene sunīti pieņēma, kad viņš bija pavisam mazs. Vārdu suņukam izdomāja Agritas dēls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu