Ņenaševa komentē "Progresīvo" redzējumu par iespējamajām valdības koalīcijas pārmaiņām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Antoņina Ņenaševa.
Antoņina Ņenaševa. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pašlaik opozīcijā esošā partija "Progresīvie" vēl nav lēmusi, kādu vēlētos redzēt potenciālo nākamās valdošās koalīcijas sastāvu, šorīt intervijā Latvijas Radio stāstīja Saeimas deputāte Antoņina Ņenaševa (P), paužot savu viedokli, gan pieļaujot, ka varētu nebūt iespējama "Progresīvo" sadarbība ar Nacionālo apvienību (NA).

Pašlaik valdošajā koalīcijā strādā "Jaunā vienotība" (JV), NA un "Apvienotais saraksts" (AS), taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, premjers Krišjānis Kariņš (JV) ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Progresīvajiem".

Ņenaševa pastāstīja, ka pagaidām "Progresīvo" valde ir pieņēmusi lēmumu iet uz sarunām ar citām partijām par iespējamu iekļaušanos valdībā, ja uz tādām tiks uzaicināta.

Pagaidām neviena šāda uzaicinājuma uz sarunām partijai nav, attiecīgi politiķe uzsvēra, ka pašlaik nevar atbildēt, vai "Progresīvie" tuvākajā laikā būs valdībā, lai arī valdība pēdējā laikā esot disfunkcionāla.

Taujāta, kādu "Progresīvie" gribētu redzēt valdošo koalīciju, Ņenaševa atbildēja, ka partijā šajā jautājumā nekādi lēmumi nav pieņemti, taču viņai pašai šķiet, ka ar dažām partijām, kuru vārdi tiek nosaukti koalīcijas kontekstā, sastrādāties nebūtu iespējams, piemēram, ar NA. Zināmus sadarbības riskus viņa saskata arī potenciālā sadarbībā ar ZZS, bet tas vēl būtu sarunu un precīzu vienošanos jautājums, savukārt pret AS īpašas pretenzijas viņa neredz.

Ņenaševas skatījumā, sākotnēji "Progresīvajiem" būtu jādodas uz sarunām ar JV kā lielāko Saeimas frakciju.

Deputāte uzsvēra, ka pirms Valsts prezidenta vēlēšanām "Progresīvajiem" nekas par balsojumu par labu JV kandidātam Edgaram Rinkēvičam netika solīts

un partijas izšķiršanās par labu viņam bijusi tikai loģiska pēc tam, kad no vēlēšanām izkrita pašu virzītā kandidāte Elīna Pinto. "Mums neviens nav parādā," piebilda deputāte.

Tagad "Progresīvo" valde nolēmusi, ka iesaistīsies iespējamās sarunās par iekļaušanos valdošajā koalīcijā, jo partijas mērķis ir nonākt pie varas, lai īstenotu savu programmu, ar kuru tā nāca politikā, pauda Ņenaševa. Kā "Progresīvajiem" prioritārus jautājumus, strādājot valdībā, viņa nosauca veselības aprūpes finansējumu, investīcijas izglītībā un cīņu pret vardarbību, bet par ministru portfeļu dalīšanu pašlaik runāt esot pāragri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu