Krievu daiļslidošanas despotes Tutberidzes meita beidzot pagriezusi muguru Krievijai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Diāna Deivisa un Gļebs Smolkins
Diāna Deivisa un Gļebs Smolkins Foto: AP/Scanpix

Bēdīgi slavenās krievu daiļslidošanas treneres Eteri Tutberidzes meita Diāna Deivisa kopā ar savu puisi un arī partneri Gļebu Smolkinu piekritusi turpmāk startēt zem Gruzijas karoga.

Tutberidzes meita Deivisa kopā ar savu partneri Smolkinu ir pievienojusies Gruzijas komandai, vēsta Gruzijas Daiļslidošanas federācijas "Facebook" lapa. Abi daiļslidotāji zem Gruzijas karoga sāks startēt ar 2023./2024. gada sezonu.

Krievijas nacionālās izlases trenere Jeļena Čaikovska 5. jūnijā paziņoja, ka Krievijas Daiļslidošanas federācija neliegs saviem sportistiem pieņemt Gruzijas pilsonību gadījumā, ja viņi šādu piedāvājumu saņems.

Deivisa un Smolkins jau ilgāku laiku dzīvo un trenējas ASV, tomēr starptautiska mēroga sacensībās viņi startēja zem Krievijas karoga. Tiesa, pērn viņi uz ledus neizgāja Krievijas sacensībās.

2021./2022. gada sezonā Deivisas un Smolkina pāris Eiropas čempionātā izcīnīja 7. vietu, bet olimpiskajās spēlēs viņi ierindojās vien 14. pozīcijā.

Krievijas un Baltkrievijas daiļslidotājiem, līdzīgi arī kā citiem šo valstu sportistiem, ir aizliegts piedalīties starptautiska mēroga sacensībās. Jau divi pasaules čempionāti ir norisinājušies bez krievu un baltkrievu daiļslidotāju līdzdalības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu