JV tiksies ar ZZS sarunās par koalīcijas iespējamo paplašināšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

9. jūnijā paredzēta "Jaunās vienotības" (JV) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderu tikšanās par koalīcijas iespējamo paplašināšanu.

Tikšanās plānota plkst. 14 Ministru kabinetā, pavēstīja gan ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis, gan Ministru prezidenta birojā.

Kā ziņots, ZZS ir gatava piedalīties tikai tādā koalīcijā, kas atteiksies no stagnācijas izglītības, veselības, iekšlietu, satiksmes, nekustamo īpašumu (NĪ) kadastrālo vērtību un citās jomās, uzsvēra Valainis.

ZZS gatava strādāt valdībā, kas apņemtos risināt iedzīvotājiem būtiskās problēmas, pauda politiķis.

Jau vēstījām, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzsvēris, ka viņa mērķis nekādā gadījumā nav iet prom no pašreizējās koalīcijas, bet, paturot abus koalīcijas partnerus, iesaistīt tajā vēl papildu spēkus.

Pašlaik valdošajā koalīcijā strādā JV, Nacionālā apvienība (NA) un "Apvienotais saraksts" (AS), taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, premjers Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un "Progresīvajiem".

NA un AS iebilst pret koalīcijas paplašināšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu