Kādi laikapstākļi gaidāmi Dziesmu un deju svētkos?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Ilgi gaidītie XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki tuvojas straujiem soļiem. Tie, visticamāk, tiks pavadīti ar siltiem vai pat karstiem laikapstākļiem, portālam "Apollo.lv" pastāstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) Prognožu nodaļas vadītāja Laura Krūmiņa.

Kopumā svētku nedēļas periods ar 40 – 60% lielu varbūtību ierindosies starp karstāko trešdaļu no attiecīgajiem periodiem vēsturiski. Līdz ar to šis periods varētu būt ļoti silts vai pat karsts.

Šonedēļ ir nedaudz samazinājusies varbūtība, ka svētku periods būs ļoti sauss, un pastāv iespēja, ka piedzīvosim lietu, iespējams, arī pērkona lietusgāzes. Visticamāk, tās nebūs ilgstošas lietavas, bet gan lietusgāzes, līdz ar to Dziesmu un deju svētku dalībniekiem un apmeklētājiem nebūs jāmirkst visu dienu.

Krūmiņa norāda, ka, Dziesmu un deju svētkiem tuvojoties, LVĢMC sekos prognožu izmaiņām, papildinot informāciju mājaslapā un sociālajos tīklos.

Foto: Dziesmu un Deju svētku noslēguma koncerts "Zvaigžņu ceļā" 2018. gadā

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiks Rīgā no 30. jūnija līdz 9. jūlijam. Svētku laikā notiks vairāk nekā 60 pasākumu, divas trešdaļas no kuriem - bezmaksas. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu