VIDEO Čehijas basketbolistes pēdējās sekundēs izrauj uzvaru pār Itāliju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Čehijas sieviešu basketbola izlase 15. jūnijā Telavivā Eiropas čempionātā basketbolā ar precīzu mazāk nekā desmit sekundes līdz pamatlaika beigām nodrošināja panākumu.

Čehietes B apakšgrupas mačā ar rezultātu 61:58 (17:17, 15:16, 11:17, 18:8) uzvarēja Itāliju.

Atspēlējoties ceturtajā ceturtdaļā no septiņu punktu deficīta, Čehija realizēja divu punktu metienu astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām un palielināja pārsvaru līdz trīs punktiem. Itālietes, metot no trīspunktu metienu līnijas, vēl mēģināja pārņemt vadību, taču metiens nebija precīzs un atlēkusī bumba tika Čehijai.

Uzvarētāju rindās ar 14 punktiem izcēlās Petra Holesinska un Eliška Hamzova, kura arī grozā meta pēdējo metienu. Vēl 12 punktus un septiņas bumbas zem groziem pievienoja Renāta Brezinova.

Itālijas komandā desmit punktus guva Olbisa Andrē, Džasmīna Kīza un Sesilija Dzandalasīni.

Jau ziņots, ka A apakšgrupas spēlē Melnkalne ar 74:69 uzvarēja Grieķiju, bet D apakšgrupā Ungārija ar 89:67 bija pārāka pār Slovākiju.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks no 15. līdz 25.jūnijam.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risināsies divās valstīs. A un B grupu komandas spēlēs Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā.

Komandas cīnīsies arī par piecām ceļazīmēm uz 2024.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā vieta kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

Par 2021.gada Eiropas čempionēm kļuva serbietes, kuras finālā pieveica Francijas basketbolistes. Francūzietēm tas bija piektais zaudētais fināls pēc kārtas. Tikmēr bronzas godalgas izcīnīja Beļģijas izlase.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu