FOTO Londonā ar oficiālu dzimšanas dienas militāro parādi sveic Čārlzu III

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Londonā ar tradicionālo militāri parādi pirmo reizi monarha godā dzimšanas dienā sveikts karalis Čārlzs III.

Pompozajā un greznajā militārajā parādē Čārlzs III jāja zirga mugurā, kam zirga seglos sekoja troņmantnieks Velsas princis Viljams un Edinburgas hercogs Edvards un princese Anna.

Zirga pajūgā parādei sekoja karaliene Kamilla un Velsas princese Ketrīna ar bērniem princi Džordžu, princesi Šarloti un princi Luisu.

Parādē piedalās pa 1400 karavīru, 400 mūziķu un 200 zirgu, bet 8000 parādes dalībnieku partneru un vecāku atvēlēta īpaša vieta skatītāju rindās.

Pēc parādes pieņemšanas Čārlzs III, kurš ir arī britu bruņoto spēku virspavēlnieks, vadīs karavīrus ceļā atpakaļ uz Bekingemas pils.

Tur viņam pievienosies pārējie karaliskās ģimenes augstākā ranga locekļi, lai uz Bekingemas pils balkona vērotu 70 militāro lidmašīnu pārlidojumu un 41 zalves šāvienu no netālu esošā parka.

Ievērojot tradīciju, britu monarha dzimšanas diena tiek svinēta divas reizes - īstajā datumā, kad svinības notiek karaliskās ģimenes lokā, un vienā no jūnija sestdienām, kad Londonā tiek rīkota krāšņa militārā parāde.

Tradīcijai svinēt karaļa dzimšanas dienu divreiz ir sena vēsture - tā aizsākusies 1748.gadā, Džordža II laikā, jo oktobra beigās dzimušais karalis vēlējās svinības vasarā.

74 gadus vecais karalis Čārlzs III dzimis 14.novembrī. Šogad 6.maijā viņš Vestminsteras abatijā tika oficiāli kronēts pēc tam, kad pērn 8.septembrī kļuva par karali pēc savas mātes Elizabetes II nāves. Elizabete II valdīja 70 gadu, bet pēdējo reizi oficiālās dzimšanas dienas parādi seglos pieņēma 1986.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu