Papildu kroka uz mazā pirkstiņa. Vai esi viens no retajiem?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Fernando Pedrotti/Shutterstock

Tikai nelielam skaitam cilvēku pasaulē ir papildu kroka mazā pirkstiņa apakšā. Paskatieties uz savām rokām tagad – ja esat viens no vairākuma, tad mazajā pirkstiņā būs divas krokas, bet ļoti retos gadījumos mēdz būt arī trīs krokas, ziņo ārvalstu mediji.

Ja tagad skatāties uz savām rokām, papildu krokai jābūt tieši virs tās vietas, kur uz jūsu mazā pirkstiņa būtu gredzens, un, lai gan visbiežāk tā atrodas uz šī pirksta, papildu krokas mēdz novērot arī uz citiem pirkstiem.

Par šo fenomenu nav daudz pētījumu, bet nelielais skaits, kas ir publicēts, lielākoties fokusējas tieši uz papildu kroku mazajā pirkstiņā.

1978. gadā Japānas zinātnieki apkopoja datus no 551 cilvēka un atklāja, ka no 1102 mazajiem pirkstiņiem, kas bija šiem cilvēkiem, acīmredzot tikai sešiem bija šī papildu kroka.

Visiem vīriešiem tās bija tikai uz viena mazā pirkstiņa, savukārt sievietēm tās bija uz abām rokām.

Cits pētījums, kurā piedalījās tikai aptuveni 307 cilvēki, liecina, ka anomālija ir biežāka vīriešiem nekā sievietēm.

Skaidrs, ka šie ir tikai nelieli pētījumi, tādēļ nav iespējams uz to pamata izdarīt noturīgus secinājumus.

Nav arī noskaidrots iemesls, kāpēc šī īpatnība varētu parādīties vai ar ko tā saistīta.

Visticamāk, tam ir kāds ģenētisks skaidrojums, taču zinātniskā interese par šo fenomenu bijusi maza, jo medicīnas zinātnei tā pētīšana nešķiet īpaši noderīgs vai interesants jautājums.

Tomēr šādi pētījumi varētu būt noderīgi kriminālistikā.

Tā kā tas ir tik reti sastopams fenomens, tā pētīšana varētu būt noderīga, lai, iespējams, identificētu noziegumā iesaistīta cilvēka rokas nospiedumu.

Šajā jomā to var izmantot tāpat kā rētu vai tetovējumu vai jebkuru citu unikālu identificējošu aspektu.

Jebkurā gadījumā, ja tikko skatījāties savā plaukstā un pamanījāt papildu pirksta kroku, tagad jums ir par ko pastāstīt visiem, kā jūs atšķiraties no lielākās daļas cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu