NA un AS politiķi nepiekrīt kritikai par NEPLP darbību un atzinīgi vērtē līdzšinējo darbību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NEPLP logotips.
NEPLP logotips. Foto: LETA

Nacionālās apvienības (NA) politiķis Jānis Dombrava un ''Apvienotā saraksta'' (AS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars atzinīgi vērtē līdzšinējo Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) darbību, kuru masu mediju vide savukārt asi kritizē.

Šodien pēc koalīcijas sanāksmes NA politiķis Dombrava izteicās, ka efektīvas uzraugošās institūcijas darbs esot vērtējams pēc paveiktajiem darbiem, un NEPLP ir jāvērtē kā institūciju, kas uzrauga medijus.

Politiķis NEPLP salīdzināja ar Konkurences padomi, kas nesen piemērojusi apjomīgu sodu ceļu būves karteļa lietā.

Saeimas deputāts kopumā pozitīvi vērtē NEPLP darbību par to, cik efektīvi Latvija ierobežo kremļa propagandas kanālu izplatību. Kā norāda Dombrava, uzraugošās institūcijas darbības rezultātā "nenoliedzami var veidoties aktīva opozīcija", līdzīgi kā tas bija kanāla ''Doždj''slēgšanas gadījumā.

Dombrava uzskata, ka uzraugošās institūcijas darbībai ir jābūt tādai, kas mēģina mediju tirgu sakārtot un novērst pārkāpumus. Vienlaikus medijiem pastāv tiesības vērsties tiesā un pārsūdzēt lēmumus, norādīja politiķis.

Līdzīgi AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars uzsvēra NEPLP lēmumu nozīmi Krievijas propagandas kanālu ierobežošanā.

Jebkuru institūciju var skatīt no dažādiem aspektiem, un politiķa ieskatā ir svarīgi izvērtēt, ko sabiedriskās organizācijas ziņo un ceļ trauksmi, un izrietot no faktiem jāpieņem izsvērts un ne emocijās balstīts politisks lēmums.

Tavars uzsvēra NEPLP paveikto, paziņojot, ka viņš nebūs tas, kurš ''pirmais metīs akmeni''.

Jau ziņots, septiņas mediju organizācijas prasa atsaukt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļus.

Mediju organizācijas nosūtījušas kopīgu iesniegumu Saeimas priekšsēdētājam Edvardam Smiltēnam (AS) un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājai Ievai Brantei (AS), kurā paudušas neuzticību NEPLP pašreizējam sastāvam un pieprasa Saeimu atsaukt padomi no amata pienākumiem, uzsverot, ka tā sistemātiski pārkāpj pilnvaras un ierobežo neatkarīgu mediju darbu Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu