"Ir vilšanās, jo kaut kur pietrūkst meistarības." Kazakevičs komentē zaudējumu pret Armēniju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs
Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs Foto: Sanita Ieva Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Latvijas vīriešu futbola izlasei līdz šim ir pietrūcis meistarības un dažās epizodēs arī spēku, lai Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačos izcīnītu punktus, pēc zaudējuma pret Armēniju 19. jūnijā atzina Latvijas valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvija, ielaižot izšķirošos vārtus mača izskaņā, izbraukumā ar rezultātu 1:2 piekāpās Armēnijai.

"Mums šodien bija sarežģīta spēle, jo piektdien pret Turciju laukumā atstājām daudz spēka. Zinot pretinieku komandas stilu, šī bija spēle, kurā mums bija jābūt ļoti pacietīgiem. Cerējām uz mūsu maiņas spēlētājiem, jaunajiem spēlētājiem, jo zinājām, ka visu spēli ar tādu pašu sastāvu neizturēsim," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča teikto.

"Ir vilšanās, jo kaut kur pietrūkst meistarības un šodien arī spēku, lai iegūtu punktus. Visās trīs turnīra spēlēs esam tam bijuši tuvu, tomēr punktu šobrīd nav. Tas, protams, nevar nesarūgtināt. Vienlaikus es saprotu, ka mēs esam posmā, kurā mums – arī man un treneriem – ir jābūt pacietīgiem," turpināja treneris.

Viņš izcēla, ka, redzot to, kā ritēja mačs, apstiprinājās viņa bažas par to, ka nebija pietiekoši laika, lai spēlētāji paspētu pienācīgi sagatavoties mačam un atjaunoties pēc iepriekšējās spēles pret Turciju.

"Es neteikšu, ka mēs aizvadījām to labāko maču no spēles organizācijas viedokļa, taču starp pirmo un otro spēli mums nebija neviena treniņa, kur šīs lietas un izmaiņas atstrādāt. Šajā ziņā ne viss mums izdevās. Gaidīju, ka mēs būsim mazliet vairāk atjaunojušies un būsim agresīvāki ar bumbu. Mums bija vajadzīga agresīvāka spēle vidējā zonā, pietrūka kustīguma," skaidroja Kazakevičs.

Tāpat treneris norādīja, ka viens no spēles iznākuma faktoriem bijis arī klimats.

"Pret Velsu mēs varējām sagatavoties un bijām svaigi, pret Turciju bijām svaigi, bet šeit mums bija jāspēlē ar lieliem sastāva iztrūkumiem un vēl uz noguruma fona, turklāt pēdējo gadu mūsu spēles stils diezgan pamatoti ir balstīts uz lielu fizisko aktivitāti," stāstīja Kazakevičš.

"Mēs krājam savu pieredzi. Arī tie spēlētāji, kuri šajos mačos devās laukumā uz maiņu, nākamajās reizēs varēs sniegt arvien lielāku artavu. Līdz ar to spēlētāju rotācijas iespējas kļūs lielākas. Tāds arī ir mūsu mērķis, sastāvā ieplūdinot jaunos spēlētājus," piebilda treneris.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu