Zināms, cik ASV pelnīs Lionels Mesi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: SIPA/Scanpix

Lionela Mesi jaunais klubs Maiami "Inter" publiskojusi Argentīnas futbola leģendas jaunā līguma detaļas, vēsta "The Associated Press".

Pēc aizvadītās sezonas beigām kļuva zināms, ka Lionels Mesi pametīs Parīzes "Saint-Germain" vienību. Medijos kā divi galvenie kandidāti uz argentīnieša pakalpojumiem izskanēja Saūda Arābijas klubs "Al-Hilal" un Mesi ilggadējā komanda FC "Barcelona".

Tomēr Mesi izvēlējās pārcelties uz ASV, pievienojoties MLS klubam Maiami "Inter". Mesi 2,5 gadus ilgā līguma alga būs 50-60 miljoni ASV dolāru sezonā. Tāpat Mesi pēc karjeras beigām saņemšot arī kluba akcijas, kļūstot par tā daļēju īpašnieku.

"Inter" īpašnieks Horhe Mass arī norādīja, ka Mesi debiju kluba rindās varētu piedzīvot debiju 21. jūlijā.

Iepriekš tika ziņots, ka Saūda Arābijas klubs "Al-Hilal" Mesi piedāvājis 400 miljonus ASV dolāru sezonā, tomēr, kā atzina pats Mesi, viņš ASV izvēlējies ārpus laukuma iespēju dēļ.

Argentīnas futbola leģenda pēdējās divas sezonas pavadīja Francijas klubā Parīzes "Saint-Germain". Šosezon parīziešu rindās Mesi laukumā devās 41 mačā un guva 21 vārtus.

Decembrī Mesi aizveda Argentīnas izlasi līdz uzvarai Pasaules kausā, pirmo reizi karjerā izcīnot prestižākā valstsvienības turnīra trofeju. Aizpērn viņš pirmo reizi karjerā uzvarēja arī Dienvidamerikas čempionātā jeb "Copa America".

Ar PSG Mesi kļuva par divkārtēju Francijas čempionu un pērn uzvarēja arī valsts kausa izcīņā.

Pirms tam Mesi kopš 13 gadu vecuma bija Spānijas kluba "Barcelona" paspārnē. Kopā ar Barselonas vienību argentīnietis kļuva par Spānijas čempionu (10 reizes), uzvarēja Karaļa kausa izcīņā (7), UEFA Čempionu līgā (4) un vēl vairākos klubu turnīros.

Mesi karjeras laikā septiņas reizes ieguvis "Ballon d’Or" balvu, ko pasniedz gada labākajam futbolistam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu