Ukraina: 99,9% pārliecība, ka Krievija izstāsies no "labības darījuma"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas karogs. Ilustratīvs attēls.
Ukrainas karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: Vitalii Stock/Shutterstock.com

Ukraina ir gandrīz pārliecināta, ka Krievija jau jūlijā atteiksies no dalības tā dēvētajā labības darījumā, paziņoja Ukrainas Ārlietu ministrijas īpašā sūtne un Eksportētāju un investoru padomes koordinatore Olha Trofimceva.

"Labības koridors. 99,9% pārliecība, ka jūlijā Krievija aizies," viņa paziņoja platformā "Telegram".

Sūtne savu pārliecību pamatoja ar to, ka iniciatīvu virzījušais Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ir pārvēlēts amatā, turklāt Krievijas oligarhs Dmitrijs Mazepins diktatoram Vladimiram Putinam ir ziņojis par amonjaka eksporta termināļa Krievijā būvdarbu tuvošanos noslēgumam, kas nozīmē, ka Krievijai vairs nebūs tik nozīmīgs Toljati-Odesas amonjaka cauruļvads.

Krievija ir draudējusi izstāties no "labības darījuma", ja tā nevarēs atsākt amonjaka transportēšanu pa Toljati-Odesas cauruļvadu un ja daļēji netiks atcelti tā eksporta ierobežojumi.

Ukrainas valdība ir ziņojusi, ka Krievijas puse bloķē graudu eksporta iniciatīvu, atklāti sabotējot kuģu pārbaudes, kas labības koridora caurlaidību samazinājis līdz nepilniem 20% no kopējās jaudas.

Krievija maija beigās apstiprināja, ka pagarina dalību darījumā līdz 17.jūlijam.

Ukraina un Krievija ar Turcijas starpniecību pagājušā gada 22.jūlijā parakstīja vienošanos ar ANO par Ukrainas lauksaimniecības preču eksporta atsākšanu Melnajā jūrā, kas bija pārtraukta, Krievijai 24.februārī uzsākot pilna mēroga karu pret Ukrainu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu