Beļģijas basketbolistes dominē un sasniedz Eiropas čempionāta pusfinālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Beļģijas sieviešu basketbola izlase ceturtdien Ļubļanā, gūstot pārliecinošu uzvaru, nodrošināja vietu Eiropas čempionāta pusfinālā.

Beļģietes ceturtdaļfinālā ar rezultātu 93:53 (28:8, 21:23, 22:14, 22:8) pārspēja Serbiju.

Uzvarētāju rindās Emma Mesemana guva 15 punktus, izcīnīja 13 bumbas zem groziem un izdarīja desmit rezultatīvas piespēles, tikpat punktus guva Žilija Almona, bet 14 punktus pievienoja Žilija Vanlo un Kiara Linskensa.

Serbiju no zaudējuma neglāba Ivonnas Andersones 20 punkti.

Jau ziņots, ka pirmās pusfinālu šodien sasniedza Ungārijas basketbolistes, kuras ar 62:61 uzvarēja Čehiju.

Pārējās ceturtdaļfināla spēlēs plkst.19 laukumā dosies Francija un Melnkalne un plkst.21.45 - Spānija un Vācija, tiešraidē visas cīņas pārraidot televīzijas kanālam "TV3 Sport2".

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks līdz 25.jūnijam.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risinājās divās valstīs. A un B grupu komandas spēlēja Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā. Tāpat katrā no pilsētām tika aizvadīti pa diviem astotdaļfināliem, taču, sākot ar ceturtdaļfinālu, visas spēles notiks Slovēnijas galvaspilsētā.

Komandas cīnās arī par piecām ceļazīmēm uz 2024.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā vieta kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

Par 2021.gada Eiropas čempionēm kļuva serbietes, kuras finālā pieveica Francijas basketbolistes. Francūzietēm tas bija piektais zaudētais fināls pēc kārtas. Bronzas godalgas izcīnīja Beļģijas izlase.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu