VIDEO Savāktas "Titan" atlūzas un iespējamās bojāgājušo mirstīgās atliekas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

ASV krasta apsardze trešdien paziņoja, ka ir savākusi un analizēs zemūdenes "Titan" atlūzas un iespējamās cilvēku mirstīgās atliekas. 

ASV krasta apsardze paziņoja, ka tā izņēmusi zemūdenes "Titan" atlūzas un iespējamās cilvēku mirstīgās atliekas.

Saskaņā ar paziņojumu, pierādījumi tiks nodoti analīzei.

"ASV medicīnas speciālisti veiks oficiālu iespējamo cilvēku mirstīgo atlieku analīzi, kas incidenta vietā ir rūpīgi izņemtas no vraka iekšpuses," teikts krasta apsardzes paziņojumā.

Kā ziņots, 23. jūnijā ASV Krasta apsardze paziņoja, ka visi pieci cilvēki, kas atradās zemūdens aparātā "Titānika" vraka izpētei, ir gājuši bojā šī aparāta "katastrofālā sabrukumā" Atlantijas okeāna dzelmē. 

Šis paziņojums izbeidza vairāku valstu īstenoto meklēšanas un glābšanas operāciju, kas piesaistīja pasaules uzmanību, kopš kompānijas "OceanGate Expeditions" 6,5 metrus garais zemūdens aparāts "Titan" ar pieciem cilvēkiem svētdien pazuda Atlantijas okeāna ziemeļos.

Zemūdens aparātā bija britu miljardieris Hemišs Hārdings, franču eksperts Pols Anrī Naržolē, Pakistānas un Lielbritānijas magnāts Šahzada Davūds ar savu dēlu Suleimanu, un "OceanGate Expeditions" vadītājs Stoktons Rašs.

"Titan" bija devies dzelmē Atlantijas okeāna ziemeļos, lai aplūkotu pirms 111 gadiem nogrimušā "Titānika" vraku. Aparāts sāka nolaišanos svētdienas rītā pēc vietējā laika, bet pēc nepilnām divām stundām sakari ar to pārtrūka.

"Titāniks" savā pirmajā komerciālajā braucienā no Anglijas uz Ņujorku ar 2224 pasažieriem un apkalpes locekļiem devās 1912. gada 15. aprīlī, bet ietriecās aisbergā un nogrima. Traģēdijā gāja bojā vairāk nekā 1500 cilvēku.

Vraka divi lielākie fragmenti atrodas nepilnus 650 kilometrus no Ņūfaundlendas krastiem gandrīz četru kilometru dziļumā. Vraks tika atrasts 1985. gadā un kopš tā laika ir piesaistījis ekspertu un tūristu interesi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu