Virkne NBA basketbolistu slēdz jaunus līgumus ar komandām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kairijs Ērvings
Kairijs Ērvings Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Toronto "Raptors" spēlētājs Freds Vanvlīts pārcelsies uz Hjūstonas "Rockets" komandu, atveroties brīvo aģentu tirgum, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Tikmēr Kairijs Ērvings, Dreimonds Grīns, Kriss Midltons, Kails Kuzma, Tairīss Hailbērtons, Desmonds Beins pagarinās līgumus ar savām komandām. Līgumus oficiāli varēs slēgt no 6.jūlija.

Draftā neizvēlētais aizsargs Vanvlīts, kurš 2019.gadā ar "Raptors" kļuva par NBA čempionu, ar "Rockets" noslēgs trīs gadu līgumu par 130 miljoniem ASV dolāru.

Savukārt aizsargs Ērvings piekritis trīs gadu līgumam ar Dalasas "Mavericks" par 126 miljoniem ASV dolāru, bet četrkārtējais NBA čempions uzbrucējs Grīns paliks Goldensteitas "Warriors" rindās, piekrītot četru gadu ilgam un 100 miljonu dolāru vērtam līgumam.

Klubu nemainīs arī nesen Vašingtonas "Wizards" komandā ar Kristapu Porziņģi kopā spēlējušais uzbrucējs Kuzma, kurš piekritis četru gadu līgumam par 102 miljoniem dolāru. 2021.gada čempions uzbrucējs Midltons tā vietā, lai nākamajā sezonā saņemtu 40 miljonus dolāru, vienojies ar Milvoki "Bucks" par 102 miljonu vērtu līgumu turpmāko trīs gadu laikā.

Tikmēr par visu laiku lielāko līgumu Indiānas "Pacers" vēsturē - maksimālo 260 miljonu dolāru līgumu uz pieciem gadiem - komanda vienojusies ar aizsargu Halibērtonu. Rekorlīgums būs arī aizsargam Beinam ar Memfisas "Grizzlies" komandu, kurai tā būs pirmā vienošanās vēsturē virs 200 miljoniem - viņš turpmākajos piecos gados saņems 207 miljonus dolāru.

Savukārt Portlendas "Trail Blazers" ar aizsargu Džerami Grāntu noslēgs piecu gadu līgumu par 160 miljoniem dolāru. Vēl starp ievērojamākajiem darījumiem ir saspēles vadītāja Geiba Vinsenta pievienošanās Losandželosas "Lakers" par 33 miljoniem dolāru uz trīs gadiem, kā arī uzbrucēja Brūsa Brauna līgums ar "Pacers" par 45 miljoniem dolāru uz diviem gadiem.

Kā vēstīts, TNT un "Bleacher Report" žurnālists Krists Heiness piektdien ziņoja, ka Latvijas basketbolists Porziņģis un Bostonas "Celtics" vienosies par līguma pagarināšanu. Līgums tiks pagarināts uz divām sezonām līdz 2026.gadam par aptuveni 60 miljoniem ASV dolāru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu