Medijs: Tēvs un dēls, kuri gāja bojā "Titan" traģēdijā, gandrīz nokavēja liktenīgo braucienu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sulemans un Šahzada Davūdi.
Sulemans un Šahzada Davūdi. Foto: Reuters/ScanPix

Šahzada Davūds un viņa dēls Sulemans bija divi no pieciem bojāgājušajiem zemūdens "Titan" traģēdijā. Kā vēsta medijs "Insider", abi gandrīz nokavēja liktenīgo zemūdenes braucienu, jo pirms tam viens no viņu lidojumiem tika atcelts, bet otrs - kavējās.

Šahzadas sieva Kristīne Davūda izdevumam "The New York Times" pastāstīja, ka ģimene devās uz Toronto 14. jūnijā, četras dienas pirms kuģa "Polar Prince" izbraukšanas.

Vispirms tika atcelts reiss uz Sentdžonu, Ņūfaundlendā, no kurienes devās "OceanGate" ekspedīcijas. Nākamajā dienā tika aizkavēts vēl viens lidojums, liekot ģimenei uztraukties, ka viņi varētu palaist garām iespēju redzēt "Titāniku".

"Mēs patiesībā bijām diezgan noraizējušies, domājot: ak dievs, ja nu viņi atceļ arī šo lidojumu?" sacīja Davūda. "Atskatoties, protams, es vēlos, lai tā būtu noticis."

Ģimene galu galā nokļuva Sentdžonā un uzkāpa uz "Polar Prince" - kuģa, ko izmantoja "OceanGate", lai izvestu "Titan" jūrā.

Davuda ģimenes locekļi ir pauduši pretrunīgus stāstus par to, kā deviņpadsmit gadus vecais Sulemans nokļuva zemūdens kuģī. Kristīne ir teikusi, ka viņš devās viņas vietā, jo ļoti to gribēja, savukārt viņas māsa sacīja, ka jaunietis bija "pārbijies", tomēr iesaistījās pasākumā par godu Tēva dienai. 

Kristīne un viņu meita Alīna palika uz "Polar Prince", kamēr Šahzada un Sulemans devās uz platformu, kur gaidīja "Titan".

Kristīnei tika pateikts, ka ir normāli, ja saziņa starp zemūdeni "Titan" un kuģi pārtrūkst, kamēr "Titan" atrodas zem ūdens, taču viņas bažas pieauga ar laiku, līdz kāds apkalpes loceklis beidzot atzina, ka vairs nezina, kur atrodas zemūdene.

Dažu nedēļu laikā kopš "Titan" pazušanas un atlūzu atklāšanas iezīmējies priekšstats par "OceanGate" izpilddirektoru Stoktonu Rašu, atzīmē "Insider". Balstoties uz medija iegūtajām e-pasta sarakstēm, vecām intervijām un bijušo pasažieru ieskatiem, Rašs dažkārt ignorējis brīdinājumus un bažas par "Titan" konstrukciju, lemjot par labu dārgo braucienu turpināšanai.

Kā vēstīts, 18. jūnijā netālu no "Titānika" vraka atdusas vietas pazuda sakari ar zemūdens kuģi "Titan" kurā atradās pieci cilvēki. Kompānija "OceanGate" 22. jūnijā paziņoja, ka visi pieci zemūdens kuģī esošie cilvēki ir gājuši bojā. Avārijas cēlonis bija kuģa implozija. 

Zemūdens aparāta pēdējā braucienā atradās britu miljardieris Hemišs Hārdings, franču eksperts Pols Anrī Naržolē, Pakistānas un Lielbritānijas magnāts Šahzada Davūds ar savu dēlu Suleimanu, un "OceanGate Expeditions" vadītājs Stoktons Rašs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu